Včera manželka objevila v diskuzi na iDnes příspěvek, který nás oba velice pobavil svou vtipností a výstižností. Bohužel autor na sebe nezanechal žádný kontakt, abychom ho mohli požádat o svolení k publikaci, takže zveřejňujeme coby citaci, kterou jsem si dovolil přeložit do češtiny.



  1. Šupácký styl oblékání – muži nosí zásadně vytahané tílko, ve kterém několik let nazad ryli zahradu. V lepších případech mají na sobě firemní tričko, nebo tričko s nápisem “Pyčovice Fest 1994.” Neodmyslitelná je především ledvinka a kecky od Vietnamců. Celkový dojem dokresluje předpotopní účes “na Jágra.” Ženy mají rády hlavně vytahané zéstěry a na večeři nosí velké kabelky.


  2. Nikdo toho nesní a hlavně nevynese od švédských stolů více, než český turista. K vynášení slouží právě velká kabelka – viz bod 1.


  3. Český turista se hadá vždy a všude. Za pár tisíc by chtěl mít Gold All-Inclusive, reklamoval by i kvalitu písku na Sahaře a “pyčoval” i v Hiltonu.


  4. I na nejdražší dovolené má český turista po celou dobu své dovezené zásoby: pivo a paštiky.


  5. Od českých turistů si můžeme odpočinout hlavně při aktivitách, výletech a sportech, za které se platí. Čech má přesně zjištěné, co je v hotelu zadarmo, případně jakým způsobem lze vyjebat se systémem.


 Zdroj: diskuze pod článkem Na dovolenou s cestovkou? Deset rad, jak nenaletět (iDnes, 5.6.2008, uživatel bazmeg) 

Další články s podobnou tematikou:

Kategorie: Z Internetu

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *