V týdnu od 31. července do 6. srpna jsme byli spolu s manželkou na dovolené na Slovensku. Najezdili jsme celkem 1666 kilometrů, posbírali 183 keší a navštívili celou řadu zajímavých míst. Pořídil jsem stovky fotek a ty nejzajímavější jsem se rozhodl publikovat na našem blogu formou fotoreportu. Druhým místem je Poprad, ve kterém jsme strávili úterní odpoledně, kdy jsme navštívili i nádhernou Spišskou Sobotu. Poté jsme se do tohoto města vraceli především za účelem nákupu potravin.

Poprad je město na Slovensku, v Prešovském kraji. Leží v Popradské kotlině pod Tatrami. Město má přibližně 50 000 obyvatel a je známé jako vstupní brána do Vysokých Tater. Nachází se zde mnoho památek, například gotický kostel sv. Egídia, renesanční radnice nebo barokní klášter. Městem prochází dálnice D1 a železniční trať Bratislava – Košice. Je oblíbenou turistickou destinací a nabízí mnoho možností pro trávení volného času, například lyžování, snowboarding, turistiku, cyklistiku nebo koupání.

Spišská Sobota je bývalé významné spišské trhové město, od roku 1946 je částí Popradu. Rozkládá se na pravém břehu Velického potoka a nad řekou Poprad, v severovýchodní části Popradu, v nadmořské výšce 665 metrů. Ve Spišské Sobotě žijí přibližně 3 000 obyvatel.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *