Přesně za týden má Google naplánovanou tiskovou konferenci, na které představí celou řadu novinek. Fandové mobilních technologií se už určitě těší na nový telefon Google Pixel, který by měl navázat na řadu Nexus. Podle většiny dosavadních zvěstí budou telefony hned dva: Pixel a Pixel XL (případně Pixel X a Pixel XL; zatím jsou známy pod kódovým označením Sailfish a Marlin). Oba smartphony mají poslat na věčnost značku Nexus ve prospěch nového brandu Pixel. Výrobcem je údajně společnost HTC. Jak budou vypadat? To bylo až do včerejšího večera velkou neznámou.

Telefon Google Pixel na oficiálním (?) renderu

Všudypřítomný “únikář” Evan Blass (známý pod přezdívkou z Twitteru jako @evleaks) poskytl serveru Venture Beat obrázek, který je patrně oficiálním renderem chystaného telefonu. Víceméně potvrzuje to, co se od tohoto zařízení předpokládalo, tedy především konzervativní, možná až nudný design. Můžeme konstatovat, že na první pohled je nápadná podoba s letošním Nexusem 6P, ovšem bez předního reproduktoru. Spodní rámeček je v symetrii s horním, který obsahuje přední fotoaparát, reproduktor pro hovory, senzor přiblížení a jak doufáme, také notifikační LED.

Takto bude vypadat telefon Google Pixel

Na displeji zařízení, který je na obrázku zapnutý, můžeme vidět Pixel Launcher s kruhovými ikonami, které podle všeho budou jedním z rysů tohoto launcheru. Ikony některých aplikací (např. Gmail, Obchod Google Play a Fotoaparát) ale mají dosavadní vzhled, jen jsou umístěny na kruhovém pozadí. Co je ještě zajímavější je však absence nově představených komunikačních aplikací Allo a Duo – na ploše vidíme ikonu starého klienta Messenger. Podobně zaujala ikona Map Google, která je mimo typickou složku. Další změnou je vyplnění tlačítek v navigační liště barvou. To prostřední (Domů) pak bude sloužit k vyvolání nového Asistenta Google, který se objeví po dlouhém stisku, doprovázeném barevnou “květinovou” animací. Hlavní lišta s pěticí vybraných programů dostala poloprůhledné pozadí.

Tradiční vyhledávací panel nahradil v Pixel Launcheru widget, situovaný ke kraji obrazovky. Celkový dojem je možná hodně konzervativní, působí ale elegantním a přitom praktickým dojmem. Je vidět, že Google (na rozdíl od mnoha jiných výrobců) nehodlá udělat z prostředí svých telefonů omalovánky.

Co víme o nových Google telefonech?

Na to, jak bude telefon Google Pixel vypadat ve skutečnosti, si musíme ještě sedm dnů počkat. Uniklý obrázek však můžeme považovat za vcelku podařený předkrm. Podle informací serveru Android Police bude telefon Google Pixel menším z obou zařízení, bude mít 1080p displej s úhlopříčkou 5 palců, čtyřjádrový 64bitový procesor na 2,0 GHz, 4 GB RAM, 32 GB interního úložiště, 2770mAh akumulátor, zadní fotoaparát s rozlišením 12 MPx, a přední 8MPx. Budoucí majitelé mohou počítat s konektorem pro sluchátka, snímačem otisků prstů na zadní straně (a la Nexus 5X a Nexus 6P) a portem USB-C na spodní straně. Google Pixel XL bude mít podobné specifikace, výraznějšími rozdíly budou jen 5,5″ displej s rozlišením QHD a baterie s kapacitou 3450 mAh. Dle neoficiálních zpráv bude menší z obou telefonů prodáván za cenu 649 dolarů, což je v přepočtu asi 15 600 Kč.

Co říkáte na vzhled telefonu Google Pixel? Líbí se vám? Není až příliš konzervativní? Nebo je to právě to, čím jsou telefony, vyráběné pod taktovkou Googlu sympatické? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: 9to5google.com, phandroid.com, venturebeat.com, engadget.com, theverge.com, droid-life.com.

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *