Přibližně před rokem jsem začal novou tradici (tedy tradicí se to stane až za pár let, ale co už…): ve článku Co jsem poslouchal v roce 2010? jsem představil interprety, alba a písničky, které jsem poslouchal nejčastěji.

Vycházím z dat, které jsem nashromáždil na serveru last.fm, kam se při přehrávání písniček na počítači automaticky odesílají názvy skladeb a interpretů, které jsem si poslechl (více o last.fm najdete v podrobné recenzi Last.fm: Řekni mi, co posloucháš, a…).

Co tedy v roce 2011 nejvíce lahodilo mému uchu?

Interpret roku 2011

  1. Yann Tiersen – 2 014 poslechů
  2. Roman Nepšinský – 508 poslechů
  3. Adele – 449 poslechů

Yann Tiersen byl mým favoritem i loni. Změny se odehrály na dalších příčkách, kde Cheryl Cole a Rihannu nahradily instrumentální skladby Romana Nepšinského, a britská písničkářka, pohybující se na pomezí soulu a indie Adele.

Z instrumentalistů u mne ještě na sedmém místě skončil irský skladatel Ronan Hardiman. Komerci u mne zastoupili čtvrtý Tinie Tempah a pátý Bruno Mars, naopak v první patnáctce u mne nefigurovala žádná tvrdší muzika. A to jsem býval velkým fandou gothic-metalu :).

Album roku 2011

  1. Yann Tiersen – La Valse Des Monstres
  2. Roman Nepšinský – clarITy
  3. Adele – Adele

Pořadí v albech naprosto koresponduje s pořadím interpretů. Loni u mne vyhrál soundtrack z filmu Amélie z Montmartru, letos je na prvním místě prvotina Yanna Tiersena La Valse Des Monstres.

Píseň roku 2011

  1. Yann Tiersen – Mouvement Introductif – 293 poslechů
  2. Adele – Rolling In The Deep – 239 poslechů
  3. Tinie Tempah – Written In The Stars – 225 poslechů

A co vy? Jaká muzika se vám v roce 2011 líbila nejvíce?

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *