V dnešním již sedmém pokračování se podívám na dva programy, které vám zjistí název písničky, jež právě hraje v rádiu, televizi, nebo kdekoli jinde.

Shazam

Určitě se vám už někdy stalo, že vás v rádiu, televizi, nebo kdekoli jinde zaujala nějaká písnička a vy jste z nějakého důvodu chtěli znát její název. Stačí spustit Shazam a nasměrovat mikrofon telefonu ke zdroji zvuku. Za několik sekund se dozvíte interpreta a název písničky, jakož i další podrobnosti.

Shazam jsem používal poměrně dlouho na Vodafone 845 i LG Optimus One. Časem jsem ale objevil Soundhound, který v té době neměl, na rozdíl od Shazamu, omezení na pět rozpoznaných písniček měsíčně. Aktuálně tedy tento program v mobilu nemám.

Viz Copak to hraje za písničku? Odpoví vám Shazam!

Ikona aplikace
Shazam
Shazam Entertainment Limited
Verze 3.5.0-BB73046 (13. 10. 2011)
Velikost 1,5 MB
1.6+

Ikona aplikace, kliknutím otevřete Android Market
Zdarma
generuje SvetAndroida.cz

SoundHound

O aplikaci Soundhound byla řeč o kousek výše, když jsem zmiňoval Shazam. SoundHound je výborná aplikace, která dokáže z krátkého úryvku poznat interpreta, název písničky a album, na kterém je skladba obsažena. Velkou výhodou proti konkurenčnímu Shazamu je neomezený počet identifikací a o něco vyšší procento rozpoznaných skladeb v případě méně známých interpretů. Schopnosti programu dále rozšiřují přidané funkce, jako jsou informace o kapele, zpěvákovi či zpěvačce, vyhledání slov písně, nebo videoklipu na Youtube.

Viz Co to hraje v rádiu? Poví vám to SoundHound!

Ikona aplikace
SoundHound
SoundHound Inc.
Verze Liší se podle zařízení (27. 10. 2011)
Velikost Liší se podle zařízen í
1.5+

QR kód aplikace, kliknutím otevřete Android Market
Zdarma
generuje SvetAndroida.cz

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *