Společnost Bell Technology, která je dodavatelem značky Emgeton, uvedla včera na český trh mobilní telefon s operačním systémem Android 2.3.5, 1GHz procesorem a 3,5palcovým displejem.

Zařízení nese označení MEIZU M9 a navazuje na předchozí model M8. Tělo je vyrobeno z plastu, jeho rozměry činí 59 x 113 x 11 mm a hmotnost 123 g. Stylem možná připomene produkty ze stáje Samsungu – také Emgeton MEIZU M9 bude v černém provedení s lesklou povrchovou úpravou a pod displejem bude jedno mechanické a dvě senzorová tlačítka.

Emgeton MEIZU M9
Emgeton MEIZU M9

TFT displej s úhlopříčkou 3,54 palců přichází s jemným rozlišením 960 x 640 px a je schopný zobrazit 16 milionů barev. Odolnost zvyšuje použití skla Gorilla Glass, které je v této kategorii výraznou přidanou hodnotou.

Srdcem telefonu je 1GHz procesor S5PC110 ARM Cortex-A8 s integrovaným grafickým jádrem Power VR SGX 540.

Výrobce dále zmiňuje senzor detekující otáčení telefonu, senzor okolního světla a senzor přiblížení, což jsou ale dnes již tradiční “vychytávky.” Součástí je také senzor zrychlení a digitální kompas. Telefon pracuje v bezdrátových sítích GSM/GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/HSUPA na frekvencích 900/1800/2100 MHz a pro datové přenosy je kromě 3G sítě připraven také Bluetooth 2.1 (včetně podpory EDR) a Wi-Fi síť standardu 802.11 b/g/n.

Z vstupů zmiňme slot pro microSD karty, miniUSB konektor a 3,5mm audio jack pro připojení sluchátek. Fotografie bude možné pořizovat 5MPx fotoaparátem a to v rozlišení až 2592 x 1944 px, který také zvládne nahrávat video v HD kvalitě (720p).

O dodávku energie se postará lithium-polymerový akumulátor (Li-Pol) s kapacitou 1370 mAh.

Operačním systémem bude, jak již bylo řečeno, Android v nejnovější verzi řady 2.x – konkrétně 2.3.5, doplněný o grafickou nadtsavbu MEIZU Mobile. Výrobce již přislíbil aktualizaci na Android 4.x Ice Cream Sandwich.

“I když je nabídka mobilních telefonů na předvánočním trhu velmi široká, jsme přesvědčeni, že model MEIZU M9 nabízí jeden z nejlepších poměrů ceny k výkonu mezi smartphony založenými na operačním systému od Androidu,” řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. “Firmware telefonu jsme několik měsíců intenzivně ladili s vývojovým oddělením MEIZU a uvedení na trh předcházel i rozsáhlý betatesting v tuzemsku. Věřím, že i toto uživatelé jistě ocení.”

Doporučená maloobchodní cena je 8 999 Kč vč. DPH v případě verze s 8 GB kartou a 9 499 Kč se 16 GB kartou.

Zdroj: Tisková zpráva

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *