Předseda představenstva společnosti Google Eric Schmidt prezentoval dnes na konferenci Web 2.0 Summit v San Franciscu operační systém Android 2.3 Gingerbread. To by sama o sobě byla informace hodná zaznamenání, stejně jako slib, že Gingerbread by se měl objevit “v nejbližších týdnech.” Jako první by ho měli dostat coby vánoční dárek majitelé telefonů Nexus.

Podstatně zajímavější ale bylo zařízení, na kterém byl nový Android prezentován – jedná se totiž o několikrát popřený Nexus S. Sám Schmidt přitom zavtipkoval ohledně svého dřívějšího prohlášení, ve kterém tvrdil že “nikdy nebude žádný Nexus 2.” Nexus S je podle něj “něco úplně jiného.”

Schmidt se také zmínil o integrovaném NFC čipu, který by mohl nahradit platební karty (NFC = Near Field Communication, tj. bezdrátová technologie, umožňující výměnu dat mezi zařízeními na vzdálenost asi 10 cm).

Další podrobnosti o Nexusu S Schmidt neuvedl. Server Engadget tvrdí, že přístroj je podobně tenký jako iPhone 4 a má lehce zakřivené tělo. AndroidAndMe přidává spekulaci, že srdcem Nexusu S by mohl být dvoujádrový procesor Samsung Orion.

Kromě Androidu 2.3 a nového Nexusu CEO Google oznámil, že v Android Marketu se v blízké budoucnosti bude dát platit i jinými metodami než skrze zatím jediný dostupný Google Checkout.

Zdroj: BriefMobile

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *