V Android Marketu se postupně objevuje stále více aplikací vyvíjených samotným Googlem. Ještě nedávno nebylo možné programy jako je hlasové vyhledávání Voice Search či e-mailový klient pro GMail z tohoto zdroje instalovat, neboť byly zahrnuty výrobcem přímo do firmware telefonu. Trendy se ale mění, takže se na Android Marketu objevila aktualizace e-mailového klienta pro GMail s číslem verze 2.3. Dobrou zprávou tak je, že uživatelé nemusí kvůli novému GMailu čekat na aktualizaci systému. Bohužel pro většinu “androidistů” máme smutnou zprávu: nainstalovat GMail 2.3 lze pouze na telefony s operačním systémem Android 2.2 Froyo, čili instalace například na tolik populární Vodafone 845 není možná.

Novinky nejsou, to si řekněme upřímně, nikterak zásadní, abyste se bez nich neobešli. Přibyla například možnost zobrazení citovaného textu, podpora takzvané Prioritní pošty a drobných změn doznalo i samotné uživatelské rozhraní. Z dalších funkcí jmenujme:

  • Vylepšené odpovídání na e-maily.
  • Snazší přístup k citované zprávě.
  • Důležité zprávy jsou zobrazovány v horní části obrazovky před těmi méně důležitými.
  • Aplikaci je možné přesunout na SD kartu.

Dostupnost nového GMailu ocení také uživatelé telefonů, jejichž výrobci předinstalovali do operačního systému jinou poštovní aplikaci (např. Samsung).

Z dalších aplikací z dílny Google lze z Android Marketu instalovat například Google Search, Voice Search, Google Maps, Street View a Google Voice.

Nový GMail si můžete nainstalovat přes následující QR kód, nebo vyhledáním “GMail” v Android Marketu.

GMail 2.3 QR kód

Zdroj: AndroidSPIN a Google Operating System.

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *