Nečas se chvástá, Cikáni nedodržují splátkové kalendáře, mají vlastní miss a nemusí ani do vězení. Střílení do politiků místo demonstrací, prodej ČSA za směšnou cenu a další bordel v tomto podivném státě.




Nečas: První tři dny nemoci zadarmo se jednoznačně vyplatily


Ministra Nečase asi jen tak někdo nepochválí, proto se musel pochválit sám. Zrušení proplácení prvních tří dnů nemoci prý přineslo jen samá pozitiva, především pak snížení počtu práce neschopných. Nepopírám, že nějaký dopad mělo toto opatření například na simulanty, nicméně tolik vychvalovaný údaj je daný spíše tím, že lidé raději, místo aby nemoc vyleželi doma, chodí do práce a roznáší ji mezi kolegy (ostatně mluvím z vlastní zkušenosti). Musím se zeptat: když je systém tak skvělý, proč z něj mají páni poslanci výjimku a první tři dny nemoci se jim platí? Že by šlo o jakousi elitu národa, která nesimuluje?


Dalším krokem ODS by mohlo být úplné zrušení nemocenské. Rok poté by se Nečas mohl chvástat, že počet práce neschopných po tomto kroku poklesl na nulu a že se z toho dá usuzovat, že vlastně všichni marodi, včetně pacientů s rakovinou, byli pouhými simulanty. Placení řádného sociálního pojištění by samozřejmě bylo nadále povinné, jen by ty peníze stát nevrážel zpátky. Ještě vyššího levelu by se dalo dosáhnout naprostým zrušením všech úhrad ve zdravotnictví, čemuž se v mnohém měly přiblížit Julínkovy reformy, jež naštěstí nestihl. To by zajisté ukázalo, kdo je opravdu nemocný a rád si za svou léčbu zaplatí a kdo si jen vymýšlel. Pro ty, co by si léčení nemohli dovolit, by stát mohl zavést půjčky, na které by sice nikdo nedosáhl, neb práce neschopnému nebo umírajícímu banka asi moc ochotně nepůjčí, ale vypadalo by to jako vstřícný krok. Zdravotní pojištění bychom samozřejmě platili dál, protože z čeho by se například hradila léčba těch sociálně nejslabších – našich chudých poslanců, že?




Nad novými dopravními značkami kroutí odborníci hlavou


Nové dopravní značky není kam dát. V Česku třeba není padací most


Nad novými dopravními značkami už nekroutím hlavou jen já, ale i odborníci. V minulých Týdnovinách jsem psal, že si nejsem jistý, nicméně domnívám se, že v Česku není žádný pohyblivý most. Odborníci má slova potvrdili: skutečně na našem území není ani jeden. Podobné je to i s dalšími značkami – “Truckpark” máme v Česku jen jeden na Rozvadově a dálniční kapli též jednu, přičemž její návštěvnost od listopadu byla celých devět lidí. Ano, pro tyto účely je určitě zcela nezbytné mít samostatnou dopravní značku. Ministerstvo by jistě udělalo lépe, kdyby se zabývalo věcmi, důležitými pro bezpečnost a plynulost provozu na našich silnicích, než hloupostmi tohoto typu.




Místo exekucí chtěli splátky, neplatí ale ani je


Primátorka Chomutova Řápková měla radost, že exekuce při vyplácení sociálních dávek přiměla mnohé dlužníky, aby začali své dluhy řešit. Někteří prý dokonce podepsali splátkový kalendář. Díky intervenci ministra Kocába a částečně také díky mentalitě občanů, kterých se toto týkalo, ale nakonec vše dopadlo trošku jinak. Milí dlužníci sice podepsali, že dluh splatí v několika splátkách, ale s oním papírem si patrně následně vytřeli své ctěné pozadí. Ze 340 lidí, jež podepsali splátkový kalendář, jich hned druhou splátku nezaplatilo padesát. Jak vidíte, po dobrém to evidentně nejde a je na čase, aby se na úřadě opět objevil exekutor. Už aby skončilo toto privelegování určité skupiny lidí jen proto, že umí pokřikovat v médiích, jak jsou tady diskriminováni. Chtít po někom, aby zaplatil, co dluží, žádná diskriminace není a v tomto směru by se mělo postupovat nejtvrdším možným způsobem, včetně zabavení majetku, nebo vystěhování. Jenže tak to funguje jen v případě slušných lidí.




Novou Miss Roma se stala dvacetiletá Aneta Kančiová


Novinky hlásají, že novou romskou miss se stala jakási slečna z Chomutova. Já proti tomu tvrdím, že tohle je klasická ukázka faktu, že Cikánům v této zemi projde mnohem více věcí, než většinové společnosti. Jak je možné, že může existovat Miss Roma pro Cikány, ale s existencí případné “bílé miss” by patrně úřady a soudy pořádně zatočily? Jak to, že v tomto případě může být vítězka vybírána ze skupiny, definované nějakými etnickými znaky, kdežto v případě, kdyby se o něco podobného pokusili “bílí,” začali by řvát všichni ti “ochránci lidských práv,” že se jedná o zjevnou diskriminaci? Proč to jedněm prochází a druhým by to neprošlo? Proč nemáme nikoho, kdo by hájil práva většiny stejným způsobem, jako Stehlíková, nebo Kocáb hájí Cikány? Proč oni mohou a my ne? Není čas na změnu?




Ministr Kocáb požádal o milost pro otce popálené dívky z Vítkova


Kocáb píše Klausovi: Odpusťte trest muži z Vítkova


Komentovat vhození zápalné lahve do cikánského obydlí nebudu – nemám dostatek informací k tomu, abych mohl – na rozdíl od jiných – tvrdit, zda šlo o rasově motivovaný útok, nebo spíše o řešení nějakých majetkových sporů. Ať tak či tak, tohle se ve slušné společnosti nedělá. Následná mediální masáž mi ale pěkně lezla na nervy, neboť mne a myslím že ani většinu diváků osud popáleného dítěte nějak dvakrát netankoval.


Co mě ale překvapilo, je postup ministra v demisi Kocába, jehož protežování jediné skupiny obyvatel začíná přesahovat rozumné meze. Pán, který v onom vyhořelém domě bydlel, měl už dávno nastoupit výkon trestu. Že se tak nestalo, je z velké části vinou policie, která patrně postupovala klasickým způsobem: “Je doma pan XY?” “Ne, nény” “Tak na shledanou,” nebo se dost možná o jeho zadržení a předvedení ani nesnažila. Když dům shořel do základů a dotyčný se už neměl kde schovat, policisté ho zadrželi a odvezli k výkonu trestu. Už to skoro vypadalo, že právoplatný rozsudek bude naplněn.


Díky panu Kocábovi se ale ukazuje, že s nějakým dodržováním zákona se v této zemi musí zabývat jen ti slušní. Ti, kteří například opakovaně porušují zákaz soudu, čímž se vysmívají v podstatě celému právnímu systému, se ruky zákona obávat nemusí. Když už náhodou dojde k situaci, že je takový člověk zadržen, Kocáb napíše tklivý dopis prezidentovi republiky a požádá jej o milost.


Že je rodinná situace onoho pána smutná, nebo obtížná? Ano, to je pravda, ale dostává snad milost každý kriminálník, kterému například onemocní rodiče? Myslím, že ne. Tedy pokud nemá tu správnou barvu a pokud si na něm nějaký politik nemůže populisticky budovat svůj mediální obraz.


Můj názor je ten, že onen pán měl sedět už dávno. Dost možná už mohl mít svůj trest za sebou. Díky jeho vysmívání se zákonu a liknavé práci policie se tak nestalo, nicméně nelze retrospektivně řešit něco, co už dávno mělo být provedeno. Žádost ministra Kocába považuji za výsměch všem slušným lidem a ukázku toho, že v této zemi jsou si někteří přeci jen rovnější.




Politici jsou na odstřel. Ale ne ze vzduchovky v galerii


Výjimečně kvalitní článek se objevil na iDnesu. Přeci jen u tohoto média se články, vedoucí k zamyšlení, objevují ještě řidčeji, než onen symbolický šafrán. Autor Josef Chuchma se vrací k akci “umělecké skupiny,” na které si občané mohou zastřílet vzduchovkou na obrázky politiků. Akce byla prezentována jako způsob vyjádření nesouhlasu se současnou politickou situací a jako možnost projevu naštvanosti na naše politiky. Ve článku je zmíněn pohled německého redaktora, který se ptá, proč, když jsou Češi tak naštvaní, uvolňují svou tenzi tímto dětinským způsobem a raději nevyjádří svůj nesouhlas například demonstracemi. Autor na tuto otázku neodpověděl, proto se o to pokusím sám. Dokopat Čechy k nějaké akci není snadné, což potvrzuje i fakt, že přesto, že je s politickou situací spokojeno jen deset procent lidí, je jedinou formou ventilace negativních pocitů tato pubertální šaškárna. Osobně mám pocit, že proti době předrevoluční jsou lidé více zahleděni do sebe a na svůj prospěch. Proč chodit demonstrovat, když v Lídlu mají párky za 50 Kč kilo a levné lahváče? Proč se snažit něco dělat s bandou zkorumpovaných politiků, kteří si uvědomují, že někde venku, za zdmi Parlamentu a Senátu jsou lidé, jen před volbami, nebo až když jim teče do bot? Jak krásně zněly ideály o demokracii! Pohádky o tom, že si konečně budeme volit své zástupce, kteří budou jednat v našem zájmu a pro naše dobro. Dnešní dvousethlavá skvadra kašle na to, co si myslí jejich voliči. Že nechtějí radar v Brdech a že je jich většina? Ale co?! Oni tomu nerozumí, jen ti zvolení jsou přece těmi pravými odborníky. Že lidé nechtějí Lisabonskou smlouvu? Vždyť ji ani nečetli! Že ji nečetla ani většina poslanců? To přeci nevadí – předseda jim řekne, které tlačítko mají stisknout. Že tím naserou voliče? To také nevadí, vždyť jediné, čeho jsou “ti dole” schopni, je že si zastřílejí ze vzduchovky na jejich fotografii a budou odcházet s pocitem, jak to těm hajzlům “tam nahoře” pěkně nandali.




Aeroflot vypadl, cena ČSA se může snížit, míní experti


Naše vláda nejmoudřejších modrých ptáků rozhodla, že o ČSA nebudou moci soutěžit dva ze čtyř uchazečů. Zajímavé – měl jsem dojem, že výběrové řízení má fungovat tak, že se sejdou nabídky od všech potenciálních zájemců, nějaká komise je posoudí a vybere nejlepšího. U nás se ale věci dělají trošku jinak, v tomto případě nejen proti základní logice, ale především proti ekonomickým zájmům země. ČSA prostě Rusům neprodáme, protože oni “gavariť pa růsky” a před čtyřiceti lety k nám přijeli s tanky.


Ještě více mě ale zaujala cena, za kterou by se ČSA měla prodat. Původně se hovořilo o částce kolem 4-5 miliard. Zní to sice jako vysoké číslo, protože většina z nás tohle doma nemá, nicméně vše je relativní. Nemám ponětí o tom, kolik letadel ČSA má. Vím, že jsou tam starší stroje, využívané především na vnitrostátních linkách, ale i celkem nové Airbusy pro mezinárodní lety. Čím si ale jistý jsem, že flotila čítá více, než čtyři letouny…. Co by si stát tedy mohl za oněch pět miliard pořídit? Naposledy jsme za tu samou sumu nakoupili čtyři vojenská dopravní letadla. Není to poněkud zvláštní, že za prodej značky s určitým renomé, “rodinného stříbra,” mnoha budov a flotily letadel dostaneme jen tolik, zač bychom pořídili čtyři stroje? Mně osobně to přijde více, než podezřelé a nemohu se ubránit pocitu, že za prodejem stojí ještě jiné zájmy, především pak zájmy čistě osobní. Opravdu prodáme ČSA za tak směšnou sumu? To je od ODS jistě prozíravý krok! Průšvih ale je, že většina voličů této strany tímto způsobem nepřemýšlí a při předčasných volbách vhodí do urny hlas “Oné jeDiné Správné straně” s přesvědčením, jak to tady Mirek Topolánek a jeho chlapci dělali všechno dobře…. 




Julínek se vrací, ministři ho posadili do dozorčí rady VZP


Julínek vystřídá kritika zdravotnické reformy Olejára v dozorčí radě VZP


Máme tady další trafiku z dílny ODS. Ministr Julínek dostal za zásluhy teplé místečko v dozorčí radě naší největší zdravotní pojišťovny VZP. Doufám, že se tam dlouho neohřeje a že pokud se ministrem zdravotnictví stane David Rath, udělá ve VZP opět průvan a odvane toho argumentačně neschopného člověka do věčných lovišť. Modrým ptákům bych chtěl ještě připomenout, že zapomněli na trafiku pro exministra Řebíčka a své věrné Melčáka, Pohanku a Wolfa!


Neméně zajímavé je, že když David Rath upozornil ředitele VZP, že by za své postupy proti krajské poplatkové politice mohl být v případě vítězství ČSSD odvolán, všichni řvali, že je to přeci nepřípustné. Když ale ODS odstraní kritika jejich reformy a dosadí na jeho místo svého člověka, všechno je samozřejmě v naprostém pořádku. Tohle je jedna z věcí, jež mě na ODS a jejich voličích fascinuje: udělá-li něco podobného ODSka a ČSSD, tak krok ČSSD je prezentován jako zcela nepřípustný, kdežto ten samý krok ODS je přecházen mlčením, nebo dokonce souhlasem.




Pražský radní dostal podmínku, ve 122 km/h smetl auto s řidičkou


Pražský radní za volantem: Zabil maminku (†32) a dostal podmínku!


Radní Langmajer dostal podmínku za smrtelnou nehodu


Máme tady další ukázku arogance moci v podání “modrých ptáků.” Pražský radní Martin Langmajer si to kalil ve svém terénním autě (ano, mám velké auto, tak mi uhněte z cesty) rychlostí 122 km/h, přitom se nevěnoval řízení (podle všeho telefonoval) a sejmul auto, stojící v odstavném pruhu. Každý normální občan by už jen za toto dostal trest s tím, že nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky…. V sestřeleném autě byla 32-letá žena, která na místě zemřela a šestiletá holčička, která má z oné události dodnes psychické problémy. Mladá paní zemřela jen proto, že Langmajer jel, abych to řekl ještě slušně, jako prase, patrně v domnění, že není nadčlověkem jen v politice, ale i na silnici.


Velice zajímavou práci odvedla naše policie, která tak ráda buzeruje a trestá. Ta totiž dospěla k názoru, že viník není znám. Nevím, nestudoval jsem tento obor, ale pokud mám na místě auto pana Langmajera, mám tam dotyčného osobně přítomného, tak je snad zřejmé, že viník nehody nemůže být neznámý. Nemohu se ubránit pocitu, že na vyšetřování měly vliv i nějaké další okolnosti a lidé, patrně motivující vyšetřující policisty stylem “nerýpej se v tom, to je V.I.P. člověk.”


Na státním zastupitelství následně někomu došlo, že by bylo příliš “okaté” přijít s takovým výsledkem vyšetřování a vrátilo věc k dalšímu došetření. Následně vše skončilo u soudu. Jak končí soudy se zkorumpovanými policisty, to naši čtenáři dobře znají. Je jasné, že do kategorie nadlidí patří, kromě policajtů, také politici. Proto mě ani nepřekvapilo, že milý pan Langmajer, jezdící po našich silnicích prokazatelně jako hovado, dostal podmínku. Podmínka za zabití ženy a za to, že dítě připravil o matku, to je celkem slušná sazba.


Nebyl by to ale politik “Oné jeDiné Správné strany,” kdyby se zachoval charakterně a tento směšný trest přijal. Milý pan radní se nechal slyšet, že byl odsouzen bez důkazů. Jeho nabourané auto, chybějící stopy po brzdění a auto s mrtvou řidičkou asi nejsou pro tohoto pána dostatečným důkazem, že něco spáchal. Musím konstatovat, že ač jsem opakovaně deklaroval svůj nesouhlas s fyzickým násilím, tak když jsem si četl arogantní argumenty pana Langmajera, škubala mi pravá ruka. Ten člověk je prostě hovado, možná od přírody, ale s velkou pravděpodobností ho dále zformovala politika, která mu vytlačila z hlavy svědomí a nahradila jej pocitem vlastní nedotknutelnosti. Alespoň virtuálně takovému člověku plivu do tváře.




Tak, milí čtenáři, příští dva týdny připadá na pátek, kdy vycházejí Týdnoviny, státní svátek. Předem tedy hlásím, že Týdnoviny vyjdou i přes tuto skutečnost v tento den.


Také jsme s manželkou připravili úplně nový projekt, který ale zatím zastíráme rouškou tajemství. Více se o něm dozvíte v pondělí, kdy bude oficiálně spuštěn.


Takže zůstaňte naladěni!

Kategorie: Týdnoviny

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *