Novinky dnes přišly se zprávou o sledovanosti televize. Podle ní tráví lidé u televizoru denně (!!!) tři hodiny a 49 minut. Tohle číslo mi z mého pohledu připadá hodně vysoké a sám o sobě si neumím představit, u jakých pořadů je možno tak dlouhou dobu strávit.

Nepřekvapila mě ani informace, že za poslední rok poklesla průměrná denní sledovanost o 55 minut. Bodejť by nepoklesla, když v té “bedně” nic pořádného nedávají! Skoro pokaždé, když zapnu televizní přijímač jako kulisu, mám dojem, že všechny čtyři TV stanice soutěží v tom, která dá horší, případně černobílejší pořad.

Stačí se podívat na průměrný “prime time” na českých televizích. Typické české telenovely, jako jsou Velmi křehké vztahy či Ordinace v růžové zahradě mě opravdu netáhnou, stejně jako Ulice, Náměstí, ani Dobré čtvrti. Nemám rád seriály a už vůbec ne současné české seriály. Poslední seriál, který jsem sledoval a který mi přišel jako dobrý, byla Sanitka, případně Malý pitaval z velkého města.

Pro zajímavost si zkusím vypočítat, kolik času trávím v průměru u TV já sám.

Když je sezóna formule 1, sleduji samozřejmě všechny závody – tj. cca. 2,5 hodin x 18 závodů = 45 hodin, tj. 52 minut týdně (v průměru).

V úterý sleduji na ČT1 Letecké katastrofy (těmi přiživuji svou fobii z létání :-D) – ty mají 14 dílů po 55 minutách – což dává 14 minut na týden.

Pátek, to je Krausovo Uvolněte se prosím – kromě prázdnin je každý týden, čili počítejme týdně 45 minut.

Skoro každý den sleduji zprávy – většinou jedu od Primy, po jejich skončení přepínám na ČT1 a v půl osmé končím na Nově – tedy týdně +7 hodin.

Jako ideální program k žehlení se mi osvědčil pořad 5 proti 5, který vysílá Prima. Žehlím v průměru jednou týdně, takže si do celkového součtu přičtu dalších 50 minut.

No a to je víceméně vše. Aby se našel nějaký film, který jsem ještě neviděl a chtěl bych vidět, to se věru často nestává (naposledy to bylo legendární Marečku, podejte mi pero!), takže když započtu týdně ještě tak 1,5 hodiny (a to hodně nadsazuji), bude to hodně.

Celkem mi tedy týdně vychází nějakých 671 minut, tj. 11 hodin a 11 minut, tedy na den 1 hodina a 36 minut. Ze mne by tedy v oné zprávě o sledovanosti TV patrně radost neměli :-). Alespoň v něčem jsem prokazatelně podprůměrný ;-D

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *