Lhát lidem do očí a tvrdit, že je to v pořádku, je docela síla. Jen namátkou přikládám malý seznam loňských slibů ODS: Každý důchodce dostane od ledna 2007 přidáno 1000,- Kč. Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat. Jednotná daň 15%. Roční daňové prázdniny pro podnikatele. Na potraviny bude DPH přesně 0%. Řadový občan získá na dani z příjmu dvě až tři stovky měsíčně navíc. Topolánek odstoupí, pokud se mu nepodaří sestavit vládu. Daňové přiznání občana se vejde na jednostránkový tiskopis. A spousty dalších. Přečtěte si patnáct slibů v porovnání se skutečností a posuďte sami.

Slib č. 1: Každý důchodce dostane od ledna 2007 přidáno 1000,- Kč.

Skutečnost: dostali 500,- Kč a do příštích let jsou vyhlídky horší. Mnoho naivních důchodců volilo ODS jen kvůli tomuto jedinému slibu.

Slib č. 2: Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat.

Skutečnost: poplatky za návštěvu lékaře, recept, nemocenská až po třech dnech nemoci. Bravo, ODS, takhle se plní smlouva s voliči.

Slib č. 3: Jednotná daň 15%.

Skutečnost: 23% a budeme rádi, pokud to nepůjde nahoru.

Slib č. 4: Roční daňové prázdniny pro podnikatele.

Skutečnost: apríl!

Slib č. 5: Lidé s nižšími příjmy nebudou platit žádné daně, všem ostatním stoupne měsíční čistý příjem.

Skutečnost: Pracuji ve školství, příští rok mi vzroste plat o 1,5%, zatímco inflace minimálně o 3%. To je reálný pokles mzdy. To platí bohužel téměř pro všechny státní zaměstnance.

Slib č. 6: Na potraviny bude DPH přesně 0%.

Skutečnost: chystá se zvýšení z 5% na 9%.

Lež. č. 7: Řadový občan získá na dani z příjmu dvě až tři stovky měsíčně navíc.

Skutečnost: Pravda, ale proč nemluvili o tom, že se zdraží potraviny, léky, doprava, elektřina, voda, nájmy a vůbec všechno, takže získám tři stovky a vypláznu pět?

Slib č. 10: Topolánek odstoupí, pokud se mu nepodaří sestavit vládu.

Skutečnost: Tento slib porušil dvakrát a s úsměvem se nechá vozit 160 km/h po dálnici do práce (přečíst si noviny).

Slib č. 11: Daňové přiznání občana se vejde na jednostránkový tiskopis.

Skutečnost: Pokud mám na obou rukou celkem jeden prst, je to pravda pravdoucí.

Slib č. 12: Maminka z plakátu ODS+ slibovala, že čisté příjmy rodiny se třemi dětmi se zvýší o 66 tisíc ročně.

Skutečnost: Snížení porodného, rodičovského příspěvku, příspěvku pro prvňáčky, omezení valorizace dětských přídavků. Ou, toto bolí.

Slib č. 13: Zdravotní sestra vydělá 28 tisíc, dělníci, důchodci, všichni vydělají více.

Skutečnost: Zdravotní sestry mají polovinu, přesčasy jim nikdo neplatí, dělníkům praskají záda a zamrzá úsměv na tváři, ostatním zamrzají alespoň platy.

Slib č. 14: Ti, kdo chtějí pracovat, se budou mít lépe.

Skutečnost: zkuste si hledat práci v menším městě. Na místo hospodářky se nám hlásilo přes 150 lidí. Lidé většinou chtějí pracovat, ale nemají kde.

Slib č. 15: Václav Klaus zapřísáhl nadstranickost.

Skutečnost: kde mohl, klepl přes prsty kohokoliv, kdo se stavěl proti jeho ODS. Jeho názory nám dělají ve světě ostudu. Co vyčítal svým předchůdcům, je jeho denním chlebem (např. udělování milostí).

Ač jsem volil stranu, která v parlamentu nemá zastoupení, vím jistě, že lež, zlodějina, beztrestnost zločinců a tahání za nos ze mě voliče modrých ptáků neudělají. A už vůbec mne nepřesvědčí člověk, který jde příkladem rodinám tak, že veřejně podvádí svou ženu, udělá milence dítě, odstěhuje se k ní a o rozvodu s původní ženou nechce ani slyšet.

Ano, přátelé, volme dál ODS a zatímco nám bude od příštího roku klesat reálná mzda, papalášům díky jejich reformě stoupne čistý plat o více než 10 000 Kč.

Tady asi někdo spadl z jahody na záda.

Autor článku: Michal Škrabálek
Článek byl převzat se svolením autora z webu http:/michal.dreamface.net

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *