Velice pěkný a zajímavý rozhovor s paní Yvonne Přenosilovou, kterou považuji za opravdovou Osobnost, proběhl koncem dubna na rozhlasové stanici Praha. Paní Přenosilová je “herdek-ženská,” která něco prožila a přeci jen něco o životě ví. Možná i proto, že za totality emigrovala, je taková, jaká je – tedy upřímná a nebere si servítky.

Tak, milé děti a teď k tomu, proč to sem píšu. Pamatujete si doby socialismu, kdy stačilo jedno slovo, nebo “nevhodné” slovní spojení a člověk “měl problémy”? Myslíte si, že když tady dnes máme tu slavnou demokracii, že se tohle dnes stát nemůže? Ale může! A stačí málo, navíc sám nemusíte být ani tím, kdo ona “závadná slova” vyslovil, abyste letěli. Právě tak totiž dopadl moderátor Českého Rozhlasu Aleš Cibulka, který rozhovor s paní Přenosilovou vedl.

Přenosilová si totiž dovolila neslýchané: dotknout se slovem toho, kdo má “pověření od Pánaboha” a kdo je ochoten vládnout i s mimozemštany. Dovolila si říci svůj názor, že jí premiér Paroubek svým počínáním připomíná Mussoliniho. Konkrétně se jedná o větu: “Pan Paroubek, jak říkám, si trošku hraje na Mussoliniho, ale to mu, myslím, spíše uškodilo, než aby mu to přidalo.”

Yvonne Přenosilová se zřejmě během 21 let v emigraci dostatečně nepoučila o tom, že dotýkat se hvězd – ehm, pardon – mocných u koryta, se v téhle zemi prostě nesmí, bez ohledu na to, zda zdejší zřízení nazýváme socialismem, kapitalismem, totalitou, nebo demokracií.

Moderátor Aleš Cibulka byl odvolán vedením ČRo se zdůvodněním, že na moderování pořadu nestačí. Asi nemusíme spekulovat nad tím, že v Českém Rozhlase (kterému mimochodem platíme výpalné, ačkoli posloucháme úplně jinou stanici, nebo neposloucháme rádio vůbec) už neuslyšíme ani Yvonne Přenosilovou a je otázkou, zda se ještě bude mít šanci někde projevit.

Premiér Paroubek sice ve svém prohlášení tvrdí, že s odvoláním pana Cibulky nemá a nechce mít nic společného. Budiž, veřme mu to. Ale – zamysleme se – nepřipomíná vám to něco, co tady už bylo? Já si nemohu pomoci, ale cítím nikoli závan, ale pořádný smrad soudružských zatuchlých prdů. Něco hodně shnilého je v našem státním rozhlase!

Kdyby to tady paní Přenosilová četla, chtěl bych jí říci, že si jí za její upřímnost vážím. Takových lidí by tady v téhle Banánové Socialistické Republice mělo být více!!!

Na závěr odkazy na onen pořad, který poškozuje socialistické zřízení a napadá naší Stranu:

A ještě odkaz na článek na iDnesu, který o tomto pojednává podrobněji.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *