Začínám mít dojem, že politici ODS jsou buď úplně mimo, nebo se rozhodli zahrát lidem pořádnou komedii. Posuďte sami. Začnu citací z českého filmu Hoří, má panenko, který sice vznikl před skoro čtyřiceti lety, ale poslanec Tlustý ho znovu oživil. Děj se odehrává na hasičském bále, kde má probíhat tombola, nebo na mítinku ODS v Rakovníku.

Mámo, vždyť tady byla flaška koňaku!
A kde?
No tady!
No a není tam?
No podivej se, že tady není!
To není možný!
No tady stála, podivej se!
A dal sis ji tam vůbec?
Bodeť bych nedal!
Já tady celou dobu hlídám. Já za to nemůžu. Nic, nikdo tu nebyl.
Tak to, mámo, nehlídáš!
Ale hlídala!
Nehlídala!
Já ti tady říkám, že tady hlídám!

Záznam tohoto rozhovoru ke slyšení zde.

Asi tak nějak musel vypadat dialog Vlastimila Tlustého a jeho štábu, když mu při předvolební agitaci kdosi ukradl jeho “kolečka.”

Abychom si rozuměli: “kolečko” je vynález, vyrobený z kusu kartónu, který si pan Tlustý dokonce nechal patentovat, aby mu ho nikdo neukradl. Voliči si na něm mohli nastavit svůj aktuální plat a zjistit, kolik by údajně získali, kdyby ODS vyhrála volby a povedlo se prosadit rovnou daň a další plány z jejich modré mlhy.

V Rakovníku si patrně některý z účastníků usmyslel, že čím více “koleček” získá, tím více díky programu ODS Plus ušetří a tak se s tím nepáral a odnesl si hned dva balíky. Tedy přesněji řečeno: ty balíky “koleček” ukradl. A teď přichází ona zajímavá fáze, díky níž se u mne pan Tlustý stává nejlepším adeptem na pořadatele hasičského bálu. Sám k tomu totiž pro iDnes řekl: “Napřed jsme se ani moc nezlobili. Spíš mě to potěšilo. Nikdy předtím nám totiž žádné předvolební materiály odcizeny nebyly.” Zejména věta “spíš mě to potěšilo” svědčí o tom, jak na tom ODS před volbami asi je – potěší i krádež propagandy jejich “modré mlhy.” Dobrovolně si to snad nikdo vzít nemůže – ani zadek se s tím utřít nedá a papoušek, když mu to dáte do klece, na to odmítá i s….

iDnes celou kauzu dorazilo konstatováním: “Jeho první reakce ale svědčí o tom, že poslanci jsou skutečně “odtrženi” od reálného světa. Rozhodl se totiž počkat, zda někdo balíky, alespoň anonymně nevrátí.

Tady opravdu nelze opět necitovat z Hoří, má panenko. A ať mi někdo vyvrátí, že to není záznam z rakovnického mítinku ODS a slova pana Tlustého :).

Přátelé, věnujte mi chvilku pozornost! Stala se nám taková nepříjemná věc, nechci to tady roztahovat a nechci z toho taky dělat aféru. Někdo nám sebral z tomboly několik cen. (ehm, “koleček.”) Nemůžem pokračovat! My teďko zhasneme – bude tma – v této nastalé tmě ten, kdo to zcizil, to tam odnese!…

Nastane tma, ale po chvilce se rozsvítí.

…Co to? To je nějaký nedorozumění! Tady jsou nějaký vtipálkové! Jasně jsem řekl: bude tma, až se zhasne, tak ti, co sebrali, to odnesou na svý místo! A ne obráceně! Ne obráceně!!!

Záznam z mítinku pana Tlustého je ke slyšení zde.

Když už ODS projíždí šance díky Mackovi a ne zrovna schopnému Topolánkovi, třeba získají body alespoň za komický výstup :).

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *