Určitě jste na ulicích viděli billboardy a plakáty ODS, na kterých jsou slibovány sestřičkám, dělníkům, důchodcům, rodinám s dětmi, pejskům, kočičkám a dokonce i akvarijním rybičkám desetitisíce korun ročně “navíc.” Je mi jasné, že tato kampaň bude mít úspěch, páč na peníze většina voličů slyší a jen naprosté minimum z nich se bude zabývat takovým “detailem,” jako je otázka, jak chce ODS své sliby naplnit v reále.

Je to skoro stejné při každých volbách: politici slibují hory i doly, možné i nemožné, jen aby dostali hlasy voličů a mohli spokojeně chrochtat dalších X let u svých korýtek. Pamatuje si například někdo (tentokrát tedy ne předvolební) slib, který dali poslanci poté, co si “omylem” zvedli platy? Tedy že si je zase okamžitě sníží zpět…. Je tomu, pokud se nepletu, více než rok a zatím poslední reakce, kterou jsem na toto téma zaznamenal, zněla: “nemáme na to teď čas.” A pak věřte slibům politiků, že?!

Nuže – vracím se zpět k načatému tématu: ODS tedy slibuje, jak se budeme mít dobře, že budeme mít peněz jako šlupek (skoro nebudeme vědět, co s nima) a spousty dalších věcí. O tom, jak jejich sliby dopadnou, se možná (i když doufám, že ne!) budeme moci přesvědčit již brzy. Tipuji, že po volbách zase nebude čas….

Zajímavá je i faktická a praktická stránka těchto předvolebních slibů, proto bych chtěl doporučit několik článků, jež toto na první pohled triviální téma analyzují:

Oba doporučuji k přečtení!

Zkušenosti mi říkají, že ty nejlákavější volební sliby nakonec nejsou skoro nikdy splněny a jsa poučen z minulosti nevěřím, že by se ODS v tomto směru nějak radikálně změnila.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *