Blíží se nám volby a zatímco uplynulé tři roky vládní představitelé na své “poddané” z výšky kašlali a najednou jsou tady pro ně a jde jim jen o jejich dobro. Z vládních akcí jmenujme například příspěvek na prvňáčky, nebo zvýšení porodného. Nic proti – je to milé a cílovým skupinám to nejspíš trošku pomůže. Ale všimněme si, že se jedná jen o malé “výkřiky do tmy” bez jakéhokoli kontextu. Tedy neřeší se tu obecně problematika rodin s dětmi, ale jen se za velkého humbuku udělá hurá akce v podobě finanční injekce.

Politické strany se snaží ze všech sil a neštítí se ani toho, co by v jiných oblastech neprošlo – zesměšňovat své konkurenty, což je patrné zejména v billboardových kampaních.

Některé partaje se dokonce zesměšňují samy – například u ODS se její předseda Topolánek převlékl za Santa Clause. Samozřejmě za účasti médií – proč by to jinak dělal, že? Nemohu se nezeptat: co v posledních letech udělal pan Topolánek pro lidi? Tedy kromě onoho Santa Clause, který typicky “topolánkovsky” bodrým a “lidovým” způsobem sliboval, že voliče zbaví razítek?

Stejně tak se musím ptát: opravdu si pan Topolánek myslí, že voliči jsou infantilní debilové, kteří na základě jeho “komického převleku” půjdou k volbám volit modré mrchožravé ptáky?

Proč mrchožravé? Podívejme se na to, co “dokázala” ODS za roky, kdy byla u moci. Ano, už slyším argumenty, že ČSSD je na tom stejně. Musím jen souhlasit – bohužel je! Proto nebudu volit ani jednu z těchto stran.

Viděli jste v pořadu “Uvolněte se, prosím” stínového ministra zdravotnictví Julínka (ODS)? Ten člověk byl schopen pouze omílat nějaké fráze a i neznalému laikovi muselo být na základě jeho vystupování jasné, že tento pán prostě neví o zdravotnictví vůbec nic. Tím se ostatně vyznačovala drtivá většina ministrů, které nám předchozí vlády ať už ODS, či ČSSD předvedly. Takových “umělců” nám asi politické strany předvedou po volbách dost a dost.

Zajímavou součástí předvolebního boje je rychlovlak Pendolíno. Co má tento vlak společného s volbami? Ozývají se hlasy z Výzkumného Ústavu Železničního, které mluví o nebezpečnosti těchto souprav. Jde o to, že Pendolíno rušilo zabezpečovací zařízení na trati. V praxi se údajně stalo, že projelo semafor a místo toho, aby za ním padla červená, zůstala svítit zelená. Následky takové události si jistě umíte představit sami. Dvě společnosti – AŽD a ELCOM – vyvinuly kompenzátor, který měl tyto rušivé vlivy eliminovat. Nejspíš se až tak úplně nezdařilo a kompenzátor tak zcela nekompenzoval. Tak to alespoň tvrdí pánové z VÚŽ (souhrnný zdroj informací viz Vlaky.net a též diskuze na Pendolino.cz, kde jsou i dopisy pánů Ing. Chudáčka a doc. Konečného). Již v tu chvíli se mluvilo o tom, že Pendolíno je politická akce, aby se stávající vláda mohla před volbami pochlubit, jak se za nich pozvedla úroveň cestování po dráze. Takže místo toho, aby Pendolíno splnilo normy, musely se normy přizpůsobit Pendolínu (a to až osminásobně). “Remcalům” z VÚŽ nejprve odvolali ředitele, pak náměstka a nakonec zrušili oddělení…. Co najdete na stránkách ministerstva dopravy dnes? Koukněte se sami.

Blíží se nám volby a propagovat se musí za každou cenu. I za tu, že z Topolánka bude trapný Santa a z Pendolín – kdo ví?

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *