Nevíte, co dělat tento víkend? Zajímá vás městská hromadná doprava a chtěli byste nakouknout do jejího zákulisí? Pak vás jistě zaujme akce, kterou na sobotu 17. a neděli 18. září připravil Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Co vás čeká?

Sobota 17.9.

Od 10:00 do 16:00 budou otevřeny prostory provozoven v Hostivaři, kde budete moci shlédnout depo metra, vozovnu tramvají a garáže autobusů. Vystaveny zde budou jak současné dopravní prostředky (včetně nejnovější soupravy metra M1 třetí generace), tak i historická vozidla (například třívozová souprava Ečs). Nebudou chybět ani tradiční ukázky práce hasičů DP a děti (ale i dospělí) si přijdou na své při nejrůznějších soutěžích a kvízech.

Jak se tam dostat?

  • metrem (trasa A) na Skalku a odtud zvláštní autobusovou linkou
  • tramvají číslo 7 na zastávku Ústřední dílny DP

Neděle 18.9.

Od 8:30 do 10:00 bude na náměstí Jana Palacha výstava historických i současných vozidel, mezi kterými nebude chybět vůz koňky z roku 1886.

Jak se tam dostat?

  • tramvají, autobusem, nebo metrem (trasa A) na stanici Staroměstská a odtud kousek pěšky

V 10:00 se vozy vydají na slavnostní průvod po trase náměstí Jana Palacha, Národní divadlo, Lazarská, Masarykovo nádraží, Náměstí republiky, Strossmayerovo náměstí, Výstaviště. Předpokládám, že právě při průvodu by se daly udělat zajímavé fotografie 🙂

Já sám nebudu určitě chybět u žádné z plánovaných akcí a společně s mou Drahou polovičkou se chystáme fotit, jako o život :). Předpokládám, že počátkem příštího týdne připravíme na web galerii těch nejlepších a nejzajímavějších snímků. Samozřejmě budu informovat 🙂

Související odkazy:


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *