Již jen 41 dnů zbývá do prvního semifinále mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest (u nás se vysílala pod názvem Eurosong), jejíž 59. kolo se koná ve třetím největším švédském městě Malmö. Pojďme se podívat, jaké novinky se udály od okamžiku, kdy jsme se dozvěděli jméno interpreta a název písně posledního účastníka.

Byla vylosována pořadí semifinálových kol

28. března bylo rozhodnuto o pořadí, ve kterém vystoupí jednotliví interpreti v prvním a druhém semifinále.

První semifinále (14. května)

V prvním semifinálovém kole vystoupí 16 zemí v následujícím pořadí:

Druhé semifinále (16. května)

Ve druhém semifinálovém kole vystoupí 17 zemí v tomto pořadí:

Finále se pak odehraje v sobotu 18. května. Své místo v něm má jisté pět zakladatelských zemí, jmenovitě Francie, Německo, Itálie, Španělsko a Velká Británie, a dále vítěz loňského kola, kterým je Švédsko.

Malmö je připraveno

Jak můžete vidět na následujícím videu, Malmö je připraveno na jeden z největších hudebních svátků tohoto roku.

Arménie: místo jednotlivce kapela

Spíše kosmetická změna: původně byl jako interpret za Arménii vyslán Gor Sujyan s písničkou Lonely Planet. Nakonec ale bude vystupovat s tou samou skladnou pod jménem kapely Dorians.

Bělorusko: Alyona Lanskaya – Solayoh

Když jsme ve čtvrtém díle novinek z letošního Eurosongu informovali o tom, že Bělorusko bude reprezentovat Alyona Lanskaya s písní Solayoh, nebyl na Youtube dostupný oficiální klip, ani záznam z vítězného večera. Dnes vám můžeme nabídnout video, kterak běloruská zpěvačka zazpívala živě odborné porotě i veřejnosti.

Slovinsko: Hannah – Straight Into Love

Slovinskou zástupkyni Hannah jsme mohli obdivovat pouze ze záznamu jejího vystoupení ve finále národního kola. Minulý týden vydala ke své písničce Straight Into Love také oficiální klip plný stínů, zrcadlových efektů a laserů.

Gruzie: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall

Zástupce Gruzie jsme mohli zhlédnout jen v poměrně nekvalitním záznamu z lokální televize. Tentokrát si jejich umění můžeme vychutnat v oficiálním videoklipu podstatně vyšší kvality.

Kategorie: Aktuálně

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *