Dne 15. března jsme se na základě doporučení z Gastromapy Tomáše Hejlíka vydali do restaurace Nemlyn restart v Kravařích. Hned po příjezdu jsem ocenil pohodlné parkování přímo u podniku. Po vstupu nás sice trochu překvapil těžší, vlhký vzduch, ale to bylo jediné mínus, které jsem v celém večeru našel.
Personál byl skvělý – milý, pozorný a profesionální. Číšník se servírkou pracovali sehraně a s nadšením. Myslím, že i Zdeněk Pohlreich by jejich výkon ocenil. Prostředí působilo útulně a vytvářelo téměř intimní atmosféru, což z Nemlyn restart dělá ideální místo pro romantickou večeři.
A teď k tomu hlavnímu – jídlo bylo jednoduše fantastické! Domácí rakytníková limonáda byla skvěle vyvážená, osvěžující a nepříliš sladká. Kulajda? Naprostý luxus! Možná nejlepší, jakou jsem kdy ochutnal – dokonce chutnější než ta, kterou vařila moje maminka, což je opravdu co říct. Domácí kváskový chléb se škvarkovou pomazánkou byl perfektní – škvarečky křupaly, ale nebyly tvrdé. Hranolky s lanýžovou majonézou byly rovněž skvělou volbou.
- Domácí rakytníková limonáda
- Kulajda jako od maminky
Sladká tečka na závěr? Zmrzlina od třinecké firmy Kopečková. Já si dal větrníkovou, manželka citronovou s bazalkou – obě byly fenomenální.
- Kváskový chléb se škvarkovou pomazánkou
- Domácí hranolky s lanýžovou mayo
Tento podnik jednoznačně doporučuji! Díky Hejlíkovi jsme Nemlyn restart objevili a rozhodně se sem vrátíme. Příště přijedeme s prázdnějšími žaludky a ochutnáme i hlavní jídla. Jsem rád, že jsem tento gastronomický klenot v Kravařích objevil. Pokud hledáte skvělý podnik, kde si pochutnáte, tak tato restaurace je jasná volba!
0 komentářů