Vláda zradila pravicové hodnoty*Potřebuji na dálnici, ale nemám na známku. Tak pojedu bez placení!*Prohibice skončí, až se na láhve nalepí nové kolky

Mach (Svobodní): Vláda zradila veškeré pravicové hodnoty

Vím, že v Týdnovinách stále dokola opakuji, jak vláda nedodržela ani elementární předvolební sliby a nechová se jako pravice, nebo alespoň jako středo-pravicová koalice. Nicméně myslím, že není na škodu si až do dalších voleb připomínat, co konkrétního udělali vládní politici jinak, kde nám lhali a kde případně udělali pravý opak toho, co slibovali.

Na současnou politiku se podíval také předseda Svobodných Petr Mach a povím vám, není to příjemné čtení! V podstatě vytýká především zvýšení všemožných daní, zavedení nových daní, snížení či zrušení daňové slevy a zdražení mnoha a mnoha povinných odvodů.

Kromě toho Mach také poukazuje na skutečnost, že vláda slibovala “stop zadlužování”, ale ve skutečnosti “V roce 2010 zvýšili státní dluh o 166 miliard, v roce 2011 o dalších 155 miliard. Jen za první pololetí 2012 zvýšili dluh o dalších 72 miliard korun. Zatímco v roce 2008 vycházel podíl na státním dluhu na jednoho obyvatele 112 tisíc korun, na konci roku 2012 to bude 156 tisíc korun.” Už se těšíte na to, jak ministr Kalousek zase rozešle složenky?

Nezbývá než doufat, že si především voliči TOP 09, z nichž by si ti s dostatečnou sebereflexí dnes nejraději uřízli ruce za to, komu dali hlas, dostanou rozum a příště to hodí skutečné pravici, a ne dalšímu převlečenému bordelu se starými kurvami.

Svet naivných ideí

Roman Frnčo se na serveru Menej státu zamyslel nad smyslem prohibice, kterou zavedl ministr zdravotnictví Heger na území naší země jako reakci na otravy metanolem. “Tak ako nepomohla alkoholová prohibícia v USA 20tych rokoch, nepomôže ani v 21. storočí v Českej republike. Práve domáce pálenice a kadejakí podivíni, ktorí sa kontrol neboja a zákon nepoznajú, resp. vedome poznať nechú, využijú situáciu a mnohí naivní ľudia žiaľ ich bude hriať pri srdci pocit, že robia niečo, čo je cool a zakázané a niektorí rozumnejší možno naschvál si dajú drink tvrdého, aby ukázali vláde, že sa nemá starať do našich životov.” To potvrzují i reakce uživatelů sociálních sítí – celá řada z nich zmínila, že zákaz alkoholu u nich vyvolal “chuť dát si panáka”, ačkoli za normálních okolností nepijí.

“Albert Einstein raz povedal: “Definícia bláznostva je robiť dookola to isté a očakávať iný výsledok.” Prohibíciu si už vyskúšali USA a dopadlo to preplnenými väznicami, zrodom mafie, vyššou úmrtnosťou z konzumovania nekvalitného alkoholu z čierneho trhu.” Citát Alberta Einsteina je pěkný a výstižný. Autor ale zapomíná na jednu věc: v naší vládě, v Parlamentu, v Senátu, ani na ministerstvech žádný Einstein nesedí. Proto nemůžeme čekat, že by uvedené tvrzení alespoň někdo z nich pochopil.

Čím dál víc řidičů jezdí po D11 bez dálniční známky. Prý na ni nemají

“Stále více řidičů riskuje a vydává se na dálnici bez platné známky. Královéhradecká policie jich na dálnici D11 letos v létě odhalila jedenáctkrát víc než loni. Řidiči se brání, že na drahé dálniční známky nemají peníze.”

Ponechme nyní stranou fakt, zda je správné vybírat za používání dálnice, kterou stát postavil z našich daní, ještě další poplatek formou dálniční známky. Stejně tak na chvilku zapomeňme na variantu, kdy by dálnici postavil a provozoval soukromník, který by se jistě dostatečně postaral o smysluplné a efektivní vybírání mýtného.

Překvapuje mě logika těch řidičů. “Potřebuji na dálnici, ale nemám na známku. Tak pojedu bez placení!” Pokud opravdu z hloubi svého přesvědčení nevidí problém v tom, že neplatí, jak by se jim asi líbilo, kdyby někdo například používal jejich auto, byt, nebo dům s argumentem “že na drahé auto/byt/dům nemá peníze”? Můžeme si tipnout, na kolik by tito byli tolerantní k neplatičům. Inu, logika prostého lidu je neúprosná.

Alkohol by se mohl prodávat do týdne, chystají se nové kolky

Vida, a já si celou dobu myslel, že problém zvýšeného počtu úmrtí na otravu metanolem je způsobený metanolem. Protože vláda považuje prodávání alkoholických nápojů s touto škodlivou a leckdy i smrtelnou látkou za nebezpečné, vyhlásila prohibici (která je IMHO naprostou hloupostí). Nyní s překvapením zjišťuji, že prohibice skončí, až se na láhve nalepí nové kolky. To by laik neřekl, co dokáže kolek. Myslím, že norský expert Erik Hovda k nám neměl vozit “zázračný lék”, ale měl se přijet učit, jak vyřešit podstatu problému.

Ještě, že máme chytrého pana ministra Kalouska! Vsadím se, že nikoho jiného by podobné “řešení” nenapadlo.

Kategorie: Týdnoviny

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *