Pokud nechcete zmeškat SMSku, hovor, e-mail, nebo aktualizaci na Twitteru, a váš sice nedisponuje indikační LED, ale je vybaven bleskem, máme pro vás řešení!

Ačkoli se jedná o součástku s maximálně několikakorunovou hodnotou, na mnoha současných telefonech stále chybí. Ano, mluvíme zde o indikátoru (nejen) zmeškaných událostí v podobě indikační LED. Mnozí uživatelé se tak obracejí k alternativám – například na Samsungu Galaxy S je oblíbená aplikace BLN, která rozbliká podsvícení kláves při přijetí nové zprávy. Pokud nechcete zmeškat SMSku, hovor, e-mail, nebo aktualizaci na Twitteru, a váš telefon disponuje LED bleskem, máme pro vás řešení!

Vývojář, vystupující pod přezdívkou Jug6ernaut, přišel s vylepšením oznámení důležitých zpráv, aniž byste museli kontrolovat telefon každých pět minut. Jeho aplikace se jmenuje jednoduše Flashlight Notifier, tedy něco jako “upozornění bleskem.” Asi už uhodnete, co dělá :). Upozorní vás na nové zprávy, nebo nebo jiné události které si nastavíte, k čemuž používá blesk fotoaparátu. Nemusíte se přitom obávat, že by soustavným blikáním došlo k vybití telefonu – v nastavení najdete široké možnosti definovat vše pěkně do detailů.

Nemusíte se přitom obávat, že by soustavným blikáním došlo k vybití telefonu - v nastavení najdete široké možnosti definovat vše pěkně do detailů.
Nemusíte se přitom obávat, že by soustavným blikáním došlo k vybití telefonu – v nastavení najdete široké možnosti definovat vše pěkně do detailů.

Pochopitelně si také můžete vybrat, které aplikace a akce chcete oznamovat. Pokud například nemáte zájem o blikání při každém doručeném e-mailu, stačí zrušit zaškrtnutí příslušného políčka. Naopak jestliže nechcete přehlédnout důležité textové zprávy, zaškrtnete zatržítko SMS. Vše je tedy docela jednoduché, přímočaré a především velmi cenné pro ty, kteří mají telefon s bleskem, ale bez indikační LEDky.

Pochopitelně si také můžete vybrat, které aplikace a akce chcete oznamovat.
Pochopitelně si také můžete vybrat, které aplikace a akce chcete oznamovat.

Jug6ernaut nabízí v Marketu aplikaci zdarma, ale s omezenou funkčností. Slouží především k otestování, zda funguje na vašem zařízení. Pak si můžete za necelý dolar koupit verzi PRO, která odemkne všechna nastavení konfigurace. Autor testoval své dílko na několika přístrojích, a soudě dle komentářů funguje skvěle například na SGS II a EVO 4G. Pokud vám tedy nebude fungovat podle vašich představ verze zdarma, jednoduše si nekoupíte verzi PRO.

O své zkušenosti se můžete podělit v příslušném vláknu XDA fóra.

Nutno konstatovat, že 0,99 dolarů je relativně příznivá cena za vyřešení problému, který většina výrobců dlouhodobě ignoruje.

Poznámka: při prvním spuštění je nutné aplikaci povolit jako takzvanou “službu usnadnění.”

QR kód aplikace
Flashlight Notifier
Jug6ernaut
Verze 1.04 (16. 12. 2011)
Velikost 559 kB
1.6+

Ikona aplikace
Zdarma
generuje SvetAndroida.cz

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *