Chtěl bych se dožít doby, kdy teze pivní církve budou vyučovány na školách :-D*Fetujete a žerete prášky? Pak dostanete nižší trest, než střízlivý občan.*Ukáže Nečas někdy Merkelové, že má koule?


Pivní církev žádá registraci. Aby ukázala, že to jde

Skupina recesistů z Brna se rozhodla požádat ministerstvo kultury o registraci pivní církve. Doložili dokonce tři stovky podpisů, které jsou nezbytné k tomu, aby se ministerstvo žádostí zabývalo. Náplň církve se jistě bude mnohým zamlouvat: “Scházejí se jednou týdně a popíjejí božský nápoj, který prý nejlépe zklidňuje tělo i mysl.”

Cílem celé akce je ukázat, jak snadno lze ministerské úředníky zavalit prací. Ačkoli iDnes nepředpokládá, že by byla registrace schválena, pokud by se to přesto podařilo, mohlo by to mít velmi zajímavé důsledky. Po uplynutí deseti let a doložení 10 tisíc stoupenců, což je v našich končinách snadno splnitelný požadavek, by pak pivní církev měla nárok na peníze od státu (!!!) na platy duchovních a provoz, a dále: “právo vyučovat náboženství na státních školách, vykonávat duchovní služby v armádě nebo oddávat.”

První má otázka zní: církev je zájmové sdružení, spojující lidi stejného vyznání a/nebo pohledu na svět, život, Boha, atd.. Proč jen proto, že se tito lidé oficiálně seskupí, mají dostávat jakékoli peníze z kapes daňových poplatníků? Pokud jsou souvěrci natolik přesvědčení, že ke své víře potřebují církev, nechť si sdružení platí ze svého!

Nicméně recese se mi líbí, a určitě bych ji z principu podpořil. Docela mě baví představa, jak se v roce 2022 budou děti učit náboženství pivní církve :). Škoda jen, že aktéři nerealizovali svůj nápad před sčítáním lidu. Dost možná bychom procentuálně byli nejvíce věřící zemí v Evropě :)).

Ostatně nápad jednoho ze čtenářů se jistě bude líbit i vám: “Pokud se během obřadu v kostele bude i čepovat pivo,tak to nemá chybu.” No, v takovém případě bych asi začal chodit na bohoslužby :-D.


Soud zpřísnil trest Švýcarovi, který jel po R10 v protisměru, na tři roky natvrdo

Středočeský krajský soud sice zpřísnil trest nafetovanému Švýcarovi z podmínky na tři roky nepodmíněně, přesto nějak nechápu logiku rozhodování českých soudců. Pojďme si utřídit vstupní data a výsledná soudní rozhodnutí.

Luboš Lacina

  • Nebyl pod vlivem drog, ani návykových látek.
  • Po dálnici se pohyboval správným směrem.
  • Cílem jeho jízdy nebylo usmrtit ani zranit sebe, pravděpodobně ani nikoho dalšího.
  • Z psychiatrického hlediska je Lacina v pořádku.
  • Výsledkem nehody, jejímž byl účastníkem, je jedno nabourané auto, a ani jeden zraněný.
  • Sám přivolal na místo nehody pomoc.

Výsledek: 5 let nepodmíněně.

Giuseppe Spataro

  • Byl pod vlivem drog a psychofarmak.
  • Po dálnici jel 70 km v protisměru rychlostí mezi 150 a 190 km/h.
  • Sebe zabít nechtěl (vyhnul se dvěma kamionům), ostatním řidičům ale z cesty neuhýbal.
  • Jedná se psychiatrického pacienta s paranoidními stavy.
  • Výsledkem je devět nabouraných aut a lehčí zranění účastníků.
  • Pomoc nejen nepřivolal, ale s policejní hlídkou, která ho zadržela, se pral.

Výsledek: původně jen podmínka, nyní jen 3 roky nepodmíněně.

Dává vám to logiku?


Mach (Svobodní): Návrh odpovědi premiéra Nečase kancléřce Merkelové

Předseda Svobodných Petr Mach přišel se zajímavou aktivitou: napsal odpověď německé kancléřce Merkelové ohledně požadované půjčky na eurozónu. Pokud by premiér Petr Nečas nechtěl nechat Česko v roli pokorného služebníčka, mohl by dokument vytisknout, podepsat a odeslat. To by v Německu čuměli!

Mach naráží především na naprostou absenci garancí, které Evropská unie nedává, a půjčku požaduje stylem: “Navalte prachy, a neřešte, zda vám to někdy někdo vrátí!” Konkrétní lehce sarkastickou pasáž si dovolím citovat doslova: “Napadlo mě tedy, že bychom vám rádi půjčku poskytli, pokud byste jako třetí strana poskytli nějakou rozumnou záruku. Z výroční zprávy vaší centrální banky vyplývá, že máte 3 tisíce tun zlatých rezerv. Pokud nám dáte do zástavy 90 tun zlatých rezerv, což odpovídá požadované půjčce, rádi vám za férový úrok půjčku pro vaše přátele poskytneme. V případě, že by nebyli schopni vrátit půjčku v tomto ekvivalentu, by zástava propadla v náš prospěch.

Pravděpodobnost, že by půjčku řádně nesplatili, nebo že by došlo ke znehodnocení eura, jistě považujete za zanedbatelnou, takže tu zástavu berte jen jako symbolickou. Pravděpodobnost, že se vám zástava nevrátí, je stejně malá, jako že Itálie nebude schopna půjčky řádně splatit nebo že se euro do doby splatnosti znehodnotí.”

Co by asi paní Merkelová odpověděla? Nejspíš by se hodně divila, kde se v malé české zemičce vzalo tolik odvahy na jednání jako rovný s rovným! Asi by to bylo velké překvapení, neboť v Bruselu už si zvykli, že tam naši politici jezdí s pokorou, shrbenými zády a ochotou vlézt do pozadí komukoli, kdo jim to nařídí. Nejspíš se nikdy nedočkáme toho, že by Petr Nečas ukázal Merkelové a jejím soudruhům, že má koule.

Resumé je jasné: potřebujeme v politice lidi, jako Petr Mach!


Letos naposledy?

Dnes večer odjíždím na dovolenou. Netuším, jak v naší destinaci bude fungovat Internet, stejně jako nevím, zda se mezi svátky odehraje něco, co si zaslouží komentář v Týdnovinách. Nejsem tedy schopen říci, zda následující Týdnoviny vyjdou 30. prosince, nebo až 6. ledna. Ostatně přijďte se podívat, a uvidíte sami :).

Pokud bychom se setkali až v roce 2012, pak vám chci poděkovat za přízeň. Postupně rostoucí čtenost Týdnovin je pro mne velkou motivací k pokračování. Obzvláště mě těší, že mnou napsané řádky čte hned několik lidí, jichž si velmi vážím. Týdnoviny tedy budou pokračovat v nezměněné podobě dál!

Všem přeji klidné prožití Vánoc i následných svátků, klid a pohodu, a do nového roku především zdraví a štěstí. Ať je rok 2012 lepší, než ten, se kterým se za jeden týden a jeden den rozloučíme!

Kategorie: Týdnoviny

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *