Pamatuji se, že v minulosti na českém Internetu existovala služba, nabízející dovoz nákupu až domů. Jestli se nepletu, slehla se po ní zem (už si ani nevzpomenu na její název). Vím, že toho času o ní nebyl zájem především kvůli vysokým cenám, stanovené minimální výšce nákupu a ceně dovozu.

Zdá se ale, že se blýská na lepší časy! Podle serveru iHNed se s online nabídkou chystá na český Internet Tesco. To by mohlo být zárukou, že celý projekt nekrachne na vysokých cenách. Podle generálního ředitele Tesca Philipa Clarke by mělo Tesco začít s pěti prodejnami v různých městech, takže mně nezbývá než doufat, že mezi těmito městy bude i Ostrava 🙂

Osobně tuto informaci vítám, protože na Internetu nakupujeme s manželkou běžně (například v mém oblíbeném obchodě s výpočetní technikou Softcom), stejně tak si sem tam necháme dovézt pizzu (tu ale objednáváme telefonicky) z ostravské pizzerie Chachar. Za naprostou samozřejmost dnes považuji špičkový internetbanking eBanky (dnes RB), díky kterému nemusím chodit na poštu, nebo vysedávat po odpolednech s lístečkem v socialistické Spořitelně. Jako hlavní výhodu online nákupu vidím odpadnutí nekonečných front u pokladen, které opravdu nesnáším. Nesnáším je tak moc, že si rád připlatím, řekněme do 100 Kč za dovoz zboží, než abych je musel absolvovat (proč třeba v obchodech nejsou pokladny, kde by vás za 50 Kč odbavili přednostně a bez čekání?). Takže nezbývá, než držet Tescu palce, ať se jeho záměr podaří. Pokud to udělají dobře, určitě se rád stanu jejich zákazníkem!

Kategorie: Z Internetu

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *