- Blog ZaRohem.cz - https://blog.zarohem.cz -

Džambalája (jambalaya) – podrobný recept s fotkami

Džambalája (jambalaya [1]) je jedním z nejoblíbenějších a nejtypičtějších jídel v americké Louisianě a New Orleans. Jídlo je podobné španělské paelle. Variant kořenících směsí a přísad je nepočítaně a je tajemstvím v každé rodině i restauraci. My doma děláme verzi s kuřecím masem a musím říci, že chutná nejen mé drahé ženě, ale i všem lidem, kterým jsme ji dali ochutnat.

Ingredience

Ingredience jsou na čtyři větší porce. Na fotkách na konci tohoto článku je jejich objem/počet/váha očividně vyšší, protože jsme chystali džambaláju pro rodinnou návštěvu.

Doba přípravy: v mém případě cca 1,5 až 2 hodiny, zkušenější kuchaři/ky to zvládnou i do hodiny.

Džambalája (jambalaya) – příprava

Džambalája (jambalaya) – postup vaření

Dobrou chuť!

Galerie z přípravy

🖨 Verze pro tisk [22]