Operační systém Android se o správu aplikací stará sám a dělá to poměrně dobře. Udržuje běžící programy na pozadí tak, aby byly v případě opakovaného vyvolání rychleji k dispozici. V okamžiku, kdy operační paměť nestačí, postará se sám o ukončování programů, které nepoužíváte. Není tedy naprosto vůbec nutné do tohoto zasahovat a aplikace ukončovat ručně – prakticky ničemu tím neprospějete.

Pokud byste si přesto chtěli spravovat běžící aplikace sami, můžeme doporučit program Advanced Task Killer, který je k dispozici v Android Marketu. Důrazně ale upozorňujeme, že jeho nesprávným použitím můžete způsobit problémy, vedoucí až k pádu systému. Pokud tímto způsobem například ukončíte proces budíku, nedivte se, že vás telefon ráno neprobudil…

Po nainstalování a spuštění Advanced Task Killeru aktivujete zatržítka u těch programů, které chcete ukončit (ukončujte jen ty, jejichž funkci znáte), a poté tapnete na tlačítko KILL selected apps.

Zatržítky vyberete programy, které chcete ukončit, tlačítkem KILL je ukončíte
Zatržítky vyberete programy, které chcete ukončit, tlačítkem KILL je ukončíte

Advanced Task Killer si také můžete vytáhnout jako ikonu na plochu a aplikace pak ukončovat přes tohoto zástupce, aniž byste museli program spouštět. Ikonu na plochu přidáte následovně:

  1. Podržte prst na volném místě na ploše, dokud se nezobrazí následující menu Přidat na plochu. Z něj pak zvolte položku Widgety.
    Z menu vyberte Widgety...
    Z menu vyberte Widgety…
  2. V dalším menu Zvolte widget tapněte na Advanced Task Killer Free.
    Zvolte widget Advanced Task Killer Free
    Zvolte widget Advanced Task Killer Free

Widget ukončuje jen ty programy, které jste dříve aktivovali (označili zatržítkem) v samotné aplikaci.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *