Poté, co náš blog úspěšně prošel validátorem RSS, jsem zapracoval i na webu samotném. Výsledkem jsou další dvě úspěšné certifikace W3C.

V tuto chvíli se tedy můžeme pochlubit následujícími ikonkami, které potvrzují, že náš blog splnil nejpřísnější podmínky webových standardů konsorcia W3C.

HTML kód – validní dle normy 4.01

Testovali jsme na úvodní stránce (ve článcích se zatím chyby vyskytovat mohou – závisí vždy na editoru, ve kterém je píšeme). Po několika úpravách (vyhození počítadla counter.cnw.cz, používajícího nekorektní kód), opravách (přebývala jedna neukončená tabulka) a změnách (upuštění od atributů LEFTMARGIN, TOPMARGIN a jejich nahrazení CSSkem) se nakonec povedlo!

Valid HTML 4.01 Transitional

CSS – validní dle normy 2.1

CSS, neboli kaskádové styly, zajišťující především formátování písma a prvků na stránkách. I zde jsme (především po doplnění chybějících jednotek velikosti u některých prvků) prošli na 100%.


Valid CSS!

RSS – validní dle normy

Naše RSS článků bylo první, co jsem na tomto webu nechal prověřit validátorem a to především proto, aby náš blog zařadili na Pravednes.cz. Po několika opravách (především ve formátu data a času) se i toto povedlo a máme ikonku 🙂

[Valid RSS]


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *