Jsou to svině, svině a svině a nic jim nepomůže ani to, že to jsou “cizinečtí policajti.”

Co dodat? Pokud máte dostatečně rychlé připojení, pak se určitě podívejte na reportáž TV Nova Úřad pro ochranu lásky. A potom mi přijďte – třeba do očí – říci, že police dělá to, co musí. Nebo třeba to, že policajti nejsou banda namyšlených, arogantních blbců, kterým byla do rukou dána moc.

Bohužel v tomto státě nejsou v některých oblastech instituce, jež by se mohly postavit za lidi. Bije vás manžel? Prioritní bude názor policajtů – tedy jak tu situaci viděli oni, když jste si je zavolala. Bije vás manželka? To samé. Pokud se policajti rozhodnou tvrdit něco jiného, pak na jakékoli vyšší instance nemáte šanci. Také proto chodí/jezdí/se pohybují ve dvou – protože si vše vzájemně dosvědčí.

Ovšem praktiky cizinecké policie, o nichž pojednává výše odkazovaná reportáž, to je opravdu příliš silná káva.

Oč jde (aneb pro ty, co si reportáž nemohou pustit)? Pan Mikuš si vzal za manželku o 17 let starší ženu. K tomu ještě Ukrajinku. Že se dostanou do drbů, to je celkem logické. Ovšem že se jejich – aktuálně tři roky trvající – manželství, dostane do merku cizinecké policii, to asi nečekali. A to, jakým způsobem se tak stane, to jsem nečekal ani já.

Cizinecká policie ve Zlíně používá jakýsi dotazník s devíti otázkami, na něž podobné “národnostně smíšené páry” musí odpovědět co možná nejvíce ve shodě. Některé zde požadované odpovědi jsou více, než intimního rázu. Pusuďte sami:

  • Máte společné přátele? (Tady bychom například s Drahou polovicí pohořeli i my, páč máme každý výhradně jen své přátele a já sám jsem neshledal důvod, proč bychom měli přátele sdílet).
  • Hádáte se někdy? (Opět bychom neprošli – hádáme se hoooodně často. A co je komu do toho? 🙂 ).
  • Žijete spolu intimním životem? (Co je sakra komu do toho????? Tuplem fízlům???).
  • Kdy jste začal se svou partnerkou žít pohlavním životem? (Patrně otázka pro nějakého pana velitele, který při té představě bude onanovat pod svým stolem).
  • Používáte prezervativy?
  • Kdy a kde jste se s partnerem seznámili?
  • Jaké jídlo má rád váš partner? A jaké vy? (Já sám nevím, jaké jídlo mám vysloveně rád. A jaké má ráda má partnerka? Něco bych vyjmenoval. Ale je otázkou, zda by ona řekla to samé).
  • Máte nějaké koníčky?
  • Kdy se vaše matka seznámila s vaší manželkou?


Tiskový mluvčí cizinecké policie měl s těmito otázkami hodně velké problémy a na některé z nich – překvapivě (až se na ně sama cizinecká policie ptá) – odmítl odpovědět… Nakonec z něj vypadlo, že “Správní orgán volí otázky tak, aby mohl vydat správné rozhodnutí.” Co si o tom myslíte vy?

Robert Mikuš se spolu s manželkou Lenou třikrát neshodli. Jednou proto, že on jako místo prvního setkání uvedl restauraci, kdežto ona zámek. Pravdu ale měli oba – ona restaurace byla na zámku (a přeci jen ženy vídávají věci více v kontextu). Ve zbylých dvou otázkách se neshodli proto, že Robert Mikuš odmítl odpovědět na otázky intimního charakteru. Tyto tři “neshody” stačily cizinecké policii k tomu, aby paní Mikušové neuznala trvalý pobyt na území ČR, neb jejich manželství vyhodnotila jako “účelové”.

Na zbytek se podívejte sami v oné reportáži. Pokud si i potom budete myslet, že policajti nejsou svině, tak to třeba napište do fóra.

Kategorie: Komentáře

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *