Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Trhací buchta

Recept: Trhací buchta

23.1.2014 | Visnery

Inspirovala jsem se na Internetu, buchtička chutnala nejen nám, ale i našim přátelům, kteří zrovna byli na návštěvě, skoro jsem ji nezachránila pro vyfocení :) Předností jsou rychlost, skvělá chuť a vhodná nejen na snídani, ale i slavnostnější příležitosti :)

 Recept: Trhací buchta

Ingredience:

Těsto
290g hladké mouky
40g moučkového cukru
5g sušeného droždí, nebo půl kostky čerstvého
60g másla
80g mléka
50ml vody (spíše dle potřeby)
2 větší vejce
půl lžičky soli

Náplň
60-100g roztopeného másla
100g třtinového cukru nebo krupicového
2 lžíce skořice
100g pomletých vlašských ořechů

 Recept: Trhací buchta

Postup:

Všechny uvedené ingredience na těsto smíchám dohromady v robotu pomocí násady „hák“. Nedělám si starosti se zaděláváním kvásku a tak podobně, vždy se povedla i bez toho :) Vytvořím kompaktní těsto, hodím do mísy pod utěrku a nechám kynout. Podle potřeby přidám mouku, vodu, nebo naopak uberu.

Během toho si připravím náplň a to smícháním cukru, skořice a pomletých oříšku. Máslo roztopím v mikrovlnce v mističce zvlášť.

Potom na pomoučeném vále rozválím placku cca 30-40cm, nejlépe obdélníkového tvaru :) pomažu hustě máslem, posypu směsí a nakrájím na 6 pruhů. Ty naskládám na sebe. A ty ještě rozřežte na 6 obdélníčků, které poskládám na sebe a dám do předem připravené formy na biskupský chlebíček. Vyložte ji buď pečícím papírem (nejjednodušší), nebo vymažte máslem. Pečeme asi 45minut na 180stupňů. Kdyby se tvořila rychle kůrka, překryjte alobalem a pečte dál. Přeji vám dobrou chuť :)


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 11.12.2016
Dnes má svátek Dana
původ jména je hebrejský a znamená: soudkyně
Nové komantáře
Android tipy: Jak nastavit vlastní tón pro SMS
honza 9.12.2016 21:07
Presne clanek, ktery jsem hledal. Funguje :-) Diky...
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
Hana 25.11.2016 22:18
Dobrý den, dlouho jsem váhala zda SodaStream koupi...
Test SMART ForTwo aneb Jak jsme řídili trpaslíka
nikoš 9.11.2016 14:04
felda jako prvni auto neni spatna - az na tu bezpe...
Hromadné zmenšení obrázků/fotografií
Vlada 21.10.2016 13:16
Moc dekuji za clanek. Pomohl mi k rychlemu zmensen...
Jak zašifrovat flashdisk či přenosný disk?
George 4.8.2016 12:03
Ahoj Díky za hezky popis TC a chci se zeptat co v ...
TOPlist