Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Jablečno-skořicové nebe v hubě

Recept: Jablečno-skořicové nebe v hubě

21.1.2014 | Visnery

Velmi jednoduchý a chutný recept, který jsem okoukala z Mimibazaru. Doporučuji vyzkoušet…zase jiná varianta na spotřebování jablíček, pokud máte už štrúdlů a různých závinu dost :)

 

Ingredience:

Těsto:

6 vajec

6 polévkových lžic cukru

160g polohrubé mouky

 

Náplň:

10 jablek

2 vanilkové, nebo smetanové pudingy

Cukr dle chuti

 

Smetanová náplň:

2 čisté pomazánkové másla

1 smetana ke šlehání

Skořice

Cukr dle chuti

 Recept: Jablečno-skořicové nebe v hubě

Postup:

Nejdříve si připravíme piškotové těsto. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme ušlehaný tuhý sníh, opatrně zamícháme s moukou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný polohrubou moukou). Pečeme asi 15 minut, ale doporučuji raději hlídat, neboť má tendenci být rychle hotové, pečte na 180 stupňů. Chcete-li, můžete těsto pomazat marmeládou či džemem, ale nemusí být:)

Jablíčka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme s hrníčkem vody, tak aby byly měkké. Přidáme skořici. Rozmačkáme pomoci šťouchadla na brambory, přidáme 2 pudingy rozmíchané v půl hrnku vody, osladíme dle chuti a uvaříme za stálého míchaní do zhoustnutí. Směs z jablíček nalijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a zcela zatuhnout.

Smetanovou náplň si připravíme tak, že si vyšleháme šlehačku, do ní vmícháme pomazánková másla a cukr a vyšleháme mixérem do pěny. Pomažeme jablíčkovou vrstvu a posypeme skořicí. Necháme vychladnout. Přeji dobrou chuť :)


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 22.2.2017
Dnes má svátek Petr
původ jména je řecký a znamená: skálopevnost
Nové komantáře
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
janek 22.2.2017 12:55
Jak můžete zveřejnit takovýto článek, když zjevně ...
Italská svatba – zvyky, tradice a přípravy
Sara 21.2.2017 15:44
Ja jsem chtela vzdycky svatbu v zahranici ale ne t...
Když otec nevede nevěstu k oltáři...
Leni 17.2.2017 13:30
Svatbu teprve řeším a už předem vím, že chci jít k...
Android tipy: Jak posílat hudbu, fotky a videa pře
edimer 11.2.2017 19:05
Někomu se bude uriče hodit návod jak rychle a jedn...
Kdo byl a je Josef Laufer? aneb Moje VELKÉ zklamán
vend123 7.2.2017 12:04
Nejsem si tím vůbec jist, ale můj otec mi vyprávěl...
TOPlist