Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Perník s jablky a karamelem podle Apetitu

Recept: Perník s jablky a karamelem podle Apetitu

1.9.2013 | Visnery

Klasický perník vylepšený o jablíčka a karamel – to nemůže být šlápnutí vedle. A taky, že ne. Vypadá báječně a o to lépe chutná. Doporučuji vyzkoušet také :)

 

Ingredience:

200ml mléka na těsto

200g datlí nakrájených nahrubo

100ml mléka na omáčku

250g másla změklého

280g hladké mouky

3 lžičky kypřícího prášku do pečiva

200g třtinového cukru

4 velká vejce

1 lžička perníkového koření (kypřící prášek je možno zaměnit práškem do perníku)

2 lžičky vanilkového extraktu

3 malá červená jablíčka

2 lžičky citronové šťávy

Hrst měkkých karamelek

Moučkový cukr na poprášení

 Recept: Perník s jablky a karamelem podle Apetitu

Postup:

Troubu přehřejte na 180 stupňů. Pečicí formu o rozměru 20x30cm vymažte máslem, nebo vyložte pečicím papírem. V kastrůlku přiveďte k varu mléko a datle. Vypněte a nechte 15 min zchladnout. Poté rozmixujte a přelijte do mísy. Jablka zbavte jádřince, rozčtvrťte je a nakrájejte na jemné plátky, pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Do mísy k rozmixovaným datlím přidejte máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem, cukr, vejce, koření a vanilkový extrakt. Rychle prošlehejte šlehačem dohladka a pak přesuňte do připravené formy. Navrch naaranžujte jablka. Pečte 45-50 minut, až špejle po vytažení zůstane suchá a čistá. Nechte zchladnout. V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění karamely s trochou mléka. Buchtu před podáváním pocukrujte a pokapejte karamelovou omáčkou. Nakrájejte na řezy a podávejte. formy. Navrch naaranžujte jablka. Pečte 45-50 minut, až


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 26.2.2017
Dnes má svátek Dorota
původ jména je řecký a znamená: boží dar
Nové komantáře
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
janek 22.2.2017 12:55
Jak můžete zveřejnit takovýto článek, když zjevně ...
Italská svatba – zvyky, tradice a přípravy
Sara 21.2.2017 15:44
Ja jsem chtela vzdycky svatbu v zahranici ale ne t...
Když otec nevede nevěstu k oltáři...
Leni 17.2.2017 13:30
Svatbu teprve řeším a už předem vím, že chci jít k...
Android tipy: Jak posílat hudbu, fotky a videa pře
edimer 11.2.2017 19:05
Někomu se bude uriče hodit návod jak rychle a jedn...
Kdo byl a je Josef Laufer? aneb Moje VELKÉ zklamán
vend123 7.2.2017 12:04
Nejsem si tím vůbec jist, ale můj otec mi vyprávěl...
TOPlist