Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Italské chřestové krémové rizoto

Recept: Italské chřestové krémové rizoto

20.8.2013 | Visnery

 

V jednoduchosti je krása a o tomto jídle to platí dvojnásob. Upotřebíte jen pár základních surovin, za to se vám, ale jídlo odvděčí bohatou delikatesní chutí. Kdo ještě nepřišel na chuť chřestu, třeba ho zrovna tento recept přesvědčí…

 

Ingredience:

0,5kg zeleného čerstvého chřestu

Cca 200ml tučné smetany ke šlehání

250g rýže Arborio, nebo jiné vhodné k přípravě italského rizota

Sůl, pepř

50g strouhaného parmazánu

Rucola na ozdobení

Zeleninový vývar (nebo i masový) cca 0,5-1litr

1 cibule

1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla

 Recept: Italské chřestové krémové rizoto

Postup:

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na lžíci másla a olivového oleje, dokud mírně nezesklovatí. Přidáme rýži a několik minut restujeme jen tak na sucho, v případě potřeby přidáme ještě lžíci oleje. Stále mícháme. Zalijeme polovinou vývaru, jen tak, aby byla rýže ponořená, a necháme probublávat na mírném ohni. Mezitím si odkrojíme konce u chřestu. Zelený chřest je výborný v tom, že se skoro nemusí loupat, jen koncová ztuhlá část. Tu pomocí škrabky odstraníme, nakrájíme na šikmé několikacentimetrové špalíčky a povaříme cca 6-8 minut v horké osolené vodě. Poté scedíme, propláchneme ledovou vodou (aby zůstal krásně zelený) a dál se věnujeme našemu rizotu. Po odpaření vývaru, zase dolijeme část vývaru, dokud není rýže dostatečně měkká (neměla by být rozblencaná, ale taková pevnější, díky škrobu si kolem sebe vytvoří úžasnou omáčku). Zalijeme smetanou, přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí a pepřem – jeli potřeba a přidáme chřest. Pár vteřin promícháme a můžeme podávat s lístky rukoly a strouhaným parmazánem. Přeji vám dobrou chuť!


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 20.1.2017
Dnes má svátek Ilona
původ jména je maďarský a znamená: světlo, pochodeň
Nové komantáře
Může vzniknout závislost na hudbě?
urjo 2.1.2017 1:38
Poslouchám všechny hudební žánry a jedno za čas na...
Může vzniknout závislost na hudbě?
tonda 25.12.2016 4:29
elektromagnetické vlnění vyvtváří naší realitu? a ...
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
VITA FRANK 12.12.2016 22:23
ZDRAVÍM DNES JIŽ MÁM 2KS PŘÍSTOJŮ SODASTREAM JEDEN...
Ruské plněné ořechy – recept našich babiček, který
Jitka 12.12.2016 13:36
Získala jsem starou formu, kde jsou ořechy, šišky ...
Android tipy: Jak nastavit vlastní tón pro SMS
honza 9.12.2016 21:07
Presne clanek, ktery jsem hledal. Funguje :-) Diky...
TOPlist