Čínská společnost Ainovo prodává za 100 dolarů tablet s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich. Sedmipalcové zařízení je dostupné v Číně a na americkém trhu.

Americká společnost MIPS Technologies a čínský výrobce mobilních čipů Ingenic Semiconductor oznámili dostupnost NOVO7 – prvního tabletu na světě založeného na Androidu 4.0.

“Jsem rád, že mohu být přítomen vstupu tabletů MIPS s Androidem 4.0 na trh. Nízké náklady a vysoký výkon jsou výhrou pro spotřebitele a příkladem toho, jak je Android otevřen inovacím a hospodářské soutěži ve prospěch spotřebitelů na celém světě,” napsal v prohlášení Andy Rubin, senior viceprezident mobilní divize Google.

Tablet NOVO7 je k dispozici v Číně a online prostřednictvím webu Ainovo Electronics bude k dispozici v USA a dalších oblastech během několika příštích měsíců. Prodávat se bude také pod značkami jiných firem, jako je International a OMG Electronics. Brzy jsou očekávány také osmi- a devítipalcové verze.

Ze specifikace jmenujme procesor Ingenic JZ4770 taktovaný na 1 GHz, grafiku s 444Mhz čipem Vivante GC860 (podporuje OpenGL ES2.0 a ES1.0, OpenVG1.1), schopnost dekódovat video v rozlišení až 1080p, přední a zadní kameru/fotoaparát, sedmipalcový kapacitní dotykový displej s podporou multitouch, WiFi, USB 2.0, HDMI 1.3 a microSD porty.

Výrobce dále slibuje, že baterie vydrží 300 hodin v režimu standby, 25 hodin přehrávání hudby, 8 hodin přehrávání videa, 7 hodin prohlížení Internetu, nebo 6 hodin hraní her.

Tablet Ainovo NOVO7
Tablet Ainovo NOVO7

Zdroj: CNET News.

Kategorie: Android

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *