Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Eurovision Song Contest (Eurosong) 2014: všech 37 písniček na jednom místě!
Týdnoviny aneb Babišův stát jako firma, Babišova firma jako stát?
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Ostružinový koláč z mandlového těsta

Recept: Ostružinový koláč z mandlového těsta

23.11.2011 | Visnery

Tenhle koláč vás nenechá chladnými. Je plný ostružin, šťavnatý až do nebes a jeho těsto je mandlové. Neskutečná kombinace a chuť! Recept je převzatý z Apettitu.

 

Ingredience:

115g změklého másla

140g přírodního cukru

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

300g hladké mouky

110g jemně mletých mandlí

 

Náplň:

800g ostružin (i mražených)

200g krupicového cukru

3 lžíce kukuřičného škrobu

1 lžička citronové šťávy

2 lžičky nastrouhané citronové kůry

2 lžíce másla

 Recept: Ostružinový koláč z mandlového těsta

Postup:

Koláčovou formu vymažte máslem. V robotu nebo ručně rozmíchejte máslo, cukru, zašlehejte celé vejce a vanilku. Postupně zapracujte mouku s mandlemi. Poté přidejte lžíci studené vody a zase promíchejte. Zformulujte do koule a zabalte 2/3 zvlášť do mikrotenové folie a zbytek (na mřížku) zvlášť, uchovejte v lednici p době minimálně 30 minut.

V míse smíchejte ostružiny, cukr, škrob a zbytek ingredienci. Nechte odpočívat 20 minut a občas pořádně promíchejte a pomačkejte pomocí rukou.

Těsto rozválejte mezi dvěma archy potravinové folie a vložte do koláčové formy. Troubu předehřejte na 200 stupňů.

Menší díl těsta rozválejte na placku a rádýlkem vytvořte delší proužky, ze kterých následně budete tvořit mřížku. Ostružinovou náplň dejte na těsto a vytvořte mřížku. Těsto můžete potřít žloutkem pro lepší barvu. Pečte zhruba 40-60 minut dozlatova. Koláč nechte pořádně zatuhnout (klidně i v lednici) a podávejte. Dobrou chuť!


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 21.4.2014
Dnes má svátek Alexandra
původ jména je řecký a znamená: obránce můžu
Nové komantáře
Jsem INTJ a kdo je víc?!
Eiffe 20.4.2014 14:20
Četla jsem si Váš článek s velkým zaujetím a nezbý...
Týdnoviny aneb Právo na smrt
david 15.4.2014 16:27
http://www.kzamysleni.cz/pravo-na-smrt-jako-druha-...
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
v6ak 11.4.2014 20:43
Jen detail - "BWR" asi mělo být NWR - New World Re...
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
js 11.4.2014 7:03
Přiznám se, že je-li Babiš "nejdůvěryhodnějším" po...
Jsem INTJ a kdo je víc?!
Vlniteyplech 3.4.2014 8:43
Jako INTJ jsem se SKVĚLE pobavil, díky.:)...
TOPlist