Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Recepty > Recept: Dokonalý cheesecake

Recept: Dokonalý cheesecake

14.6.2010 | Visnery

Tento dezert je snad nejdokonalejším moučníkem na světe. Milují ho všichni a nikdy se vám nepřejí. Existuje spousta variant a spousta originálu, ale každý se něčím liší. Já jsem zvolila klasiku nejklasičtější a nejobyčejnější. Protože pokud zvládnete tento, další obměny pak půjdou samy :)

 

Než začnete vařit, měli byste o cheesecaku vědět pár pravidel. Tento moučník se rozhodně dělá ze smetanového sýra (například fénix, mascarpone, žervé a další) a ne z tvarohu. Samozřejmě můžete udělat i tvarohovou verzi, ale poté to bude klasická tvarohová buchta :)

 

Pro dokonalost tohoto dezertu byste měli společně s pečením přidat i kastrůlek naplněný vodou, aby dezert během pečení nevyschnl a naopak zůstal vláčný a jemný.

 

Po upečení koláč nechte odpočívat hodinku s otevřenými dvířky u trouby. Poté jej dejte na kuchyňskou linku a až zcela vychladne, můžete jej přemístit do lednici. Tak by měl odpočívat nejméně 8 hodin, nejlépe přes noc.

 

Koláč podávejte s jahodovým, borůvkový, malinovým nebo jakýmkoliv jiným pyré, případně se šlehačkou či zakysanou smetanou.

 

Změnou sušenkového základu změníte chuť celého koláče, vybírejte proto podle vaší chuti.

 Cheesecake

Ingredience:

 

Na sušenkový základ:

150-200g sušenek (koka, esíčka, bebe, karamelové, amaretové)

60-100g másla

 

Na náplň:

750g smetanového sýra (já použila italské mascarpone)

½ balíčku vanilkového pudingu

150g cukru

šťáva z 1 citrónu

4 vejce

vanilkový lusk, nebo vanilkový cukr (nemusí být)

 CheesecakeCheesecake

Postup:

Sušenky si rozdrtíme válečkem nebo v robotu a smícháme s měkkým máslem (to jsem nahřála mikrovlnce). Formu se sundavacím okrajem vymažeme máslem, nebo vysteleme pečícím papírem a položíme sušenkový základ. Ten dáme nejen na dno formy, ale také trošku po stranách, aby cheesecake držel tvar. Upečeme v troubě asi 5 minut.

 

Ve velké míse smícháme smetanový sýr, žloutky, vanilkový prášek, cukr a vanilku. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a pomalu, ručně zapracujeme do těsta. Těsto byste neměli šlehat mixérem, aby v krému nevznikly bubliny. Uvidíte, že i ručně to půjde jedná báseň a vy budete mít za chvíli krásně jemný krém. Přidáme šťávu z vymačkaného citronu a opatrně mícháme do tekuté hmoty.

 

Krém nalijte na sušenkový základ a nechte pět minut odstát, aby se krém dostal do každé štěrbiny sušenek. Poté pečete ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi hodinu. Tento čas však není definitivní, protože každý má jinou troubu, proto respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

 

Nezapomeňte na pekáček s vodou, který zajistí, že cheesecake bude vláčný a nevysuší se. Pokud by se přesto koláč připaloval a stále ještě nebyl hotový, můžete jej přikrýt alobalem a  v polovině pečení odkrýt.

 

Poté upečení dbejte rad, které jsou napsané výše :) Před podáváním oddělte od formy tím, že odkojíte nožem koláč od stěn.
 

Vypadá to složitě, já vím:) Taky jsem několik let odkládala svůj první pokus s touhle pochotkou, ale někdy se člověk prostě musí sebrat a překonat zábrany a věřte mi – stojí to za to :) Nehledě na to, že to vlastně vůůůbec nebylo tak složité, jak to vypadá :)

Cheesecake


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
Visnery Carr
carr super!
Visnery js
js cheesecake
Visnery Gooverka
Gooverka puding?
Visnery Misule
Misule Dokonalý...
Visnery Maja
Visnery Melome
maja cheesecake
Melome torta
Visnery Johan
Johan citron
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 31.3.2017
Dnes má svátek Kvído
původ jména je staroněmecký a znamená: živost
Nové komantáře
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
Martin 24.3.2017 17:19
V souvislosti s kauzou v USA, kde stahují z prodej...
Užitečné příslušenství k elektronickým cigaretám
Petra 18.3.2017 15:11
No abych pravdu řekla o Vánocích jsem dostala jako...
Android tipy: Co dělat, když GPS není schopna nají
Mates 3.3.2017 18:00
Po aktualizaci z android 6 na android 7 mě přestal...
Češi musí mít vízum na Ukrajinu a k tomu ještě růz
Auriel 26.2.2017 23:24
Potvrzení, že nemají AIDS? A co ti, kteří to AIDS ...
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
janek 22.2.2017 12:55
Jak můžete zveřejnit takovýto článek, když zjevně ...
TOPlist