Pokud používáte online kancelářský balík Google Docs, mohl by se vám hodit postup, s jehož pomocí si všechny soubory najednou stáhnete a uložíte ve formátech MS Office (DOC, XLS, PPT).



  1. Nejprve musíte označit alespoň jeden dokument (označíte ho aktivováním zatržítka po levé straně).

    Označení jednoho dokumentu


  2. Následně klikněte na tlačítko Další akce, kde vyberete položku Exportovat….

    Export dokumentů


  3. Zobrazí se webový dialog, v němž klikněte na Všechny položky.

    Zvolíme Všechny položky


  4. Google Docs nejprve spočítají, kolik máte v dokumentech textových souborů, tabulek a prezentací. Poté zobrazí možnosti cílových formátů, tedy do jakého formátu chcete ty které soubory uložit. Kromě MS Office je nabízen například RTF, HTML, PDF a další. Zvolte si požadovaný výstup a stiskněte tlačítko Stáhnout.

    Výběr cílového formátu


  5. Nyní dojde ke kompresi souborů do jednoho archivu ZIP. Ten si pak budete moci stáhnout. Jestliže nechcete čekat, můžete si “objednat” zaslání e-mailu s informací až bude váš soubor s dokumenty připraven ke stažení. Pro ilustraci: komprese více než šesti set dokumentů trvala méně než dvě minuty.

    Komprese souborů


  6. Následně se zobrazí klasický dialog ke stažení a uložení souboru (může se lišit v závislosti na použitém prohlížeči). Soubor ZIP si tedy uložte a podle potřeby následně například rozbalte, uložte na flash disk či vypalte na optické médium.

    Stažení výsledného archivu


Kategorie: Počítače

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *