Levý horní roh Logo horní pravý roh
Horní levý roh
Reklama
Reklama Vyhledávání
Nejnovější články
Takto bude vypadat telefon Google Pixel! Unikl první obrázek.
Doučování matematiky Hradec Králové
Týdnoviny aneb Stát jako firma fungující z dotací
Rubriky
Aktuálně
Android
Android - tipy a triky
Čína - cestopis
Filmové recenze
Hodnocení restaurací
Komentáře
Maturitní otázky
Na čem právě dělám
Počítače
Recepty
Reklamy
Svatba
Tipy na výlet
Týdnoviny
Ukrajina
Z Internetu
Nové komentáře
Reklama
ZaRohem.cz > Ukrajina > Ukrajina - 17.díl: Recept na medovník

Ukrajina - 17.díl: Recept na medovník

31.8.2005 | Visnery
Na Internetu putuje mnoho receptů na tuto typickou ukrajinskou pochoutku, ale jen málokterý aspoň vzdáleně připomíná opravdový medovník. Proto jsem se rozhodla zařadit recept na pravý medovník, i když přesně nezapadá do naších informací o Ukrajině:)

Medovník:

Ingredience na těsto:
  • 150 gramů margarínu (Hera)
  • 1 hrnek cukrů (krupice, krystal)
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce medu
  • sůl (špetka)
  • 1 lžička sody (možno zaměnit i kypřicím práškem)
  • 2,5 hrnků mouky
Ingredience na krém:
  • 1,5 balíčku másla (375 g)
  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka
Postup přípravy těsta:

Margarín, cukr a med zahříváme na vodní lázní, nebo na mírném ohni (lázeň je delší). Nepřestáváme míchat, dokud nejsou suroviny horké a postupně přidáváme vše ostatní. Poté sejmeme z ohně a těsto pořádně zpracujeme. Necháme chvíli odležet a rozvalujeme na co nejtenčí plátky a každý upečeme v troubě. Plátky by měly být světle zlatavé. Ořežeme okraje (jsou suché a kazily by chuť celého medovníku) a připravíme si krém. Ořezané kraje ještě budeme potřebovat!

Postup přípravy krému:

Máslo vyšleháme s plechovkou slazeného mléka a potřeme silnější vrstvou na medové již připravené plátky. Pro fajnšmekry doporučuji plechovku s mlékem i uvařit (cca hodinku až dvě). Krém potom bude krásně karamelový a chutný.

Stavíme dort :)

Jednotlivé pláty upečeného těsta klademe na sebe, přičemž každý namažeme připraveným krémem. Na závěr vezmeme ořezané okraje a v ruce je pomeleme. Poté je nasypeme na vrchní krémem namazaný medový plátek.

Na medovníku je výborné právě to, že se nejí ihned po upečení. Potřebuje se minimálně den odležet. Nemusí to být ani chladné místo, stačí když jej přikryjete utěrkou, aby neokoral.

Přeji dobrou chuť!:)

Všechny dosud vydané články o Ukrajině si můžete přečíst zde!


 
Dočetli jste až sem a chcete pokračovat?
Diskuze ke článku Tisk článku 

© Visnery - všechna práva vyhrazena autorovi tohoto článku. Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

Diskuze ke článku
Visnery To Petra
Petra Medovník
Maja Medovník
Marcela medovník
Eva Díky
kkjj mnam
Visnery To: merda
Karel K. to: merda
merda velka kritika
Visnery White Dog
White Dog Poděkování
 

Oblíbenci
D-FENS
Arthur Dent
Zrcadlo
Test Osobnosti
Hansuv.net
Zumba.ZaRohem.cz
Lafiho výlevník
Elektronické cigarety
ZaRohem.cz
Úvodní stránka
RSS články
RSS diskuze
Redakce
E-mail
Ochrana osobních údajů
Výročí dne
Je 22.2.2017
Dnes má svátek Petr
původ jména je řecký a znamená: skálopevnost
Nové komantáře
Sodastream - zkušenosti, postřehy. Koupit či nekou
janek 22.2.2017 12:55
Jak můžete zveřejnit takovýto článek, když zjevně ...
Italská svatba – zvyky, tradice a přípravy
Sara 21.2.2017 15:44
Ja jsem chtela vzdycky svatbu v zahranici ale ne t...
Když otec nevede nevěstu k oltáři...
Leni 17.2.2017 13:30
Svatbu teprve řeším a už předem vím, že chci jít k...
Android tipy: Jak posílat hudbu, fotky a videa pře
edimer 11.2.2017 19:05
Někomu se bude uriče hodit návod jak rychle a jedn...
Kdo byl a je Josef Laufer? aneb Moje VELKÉ zklamán
vend123 7.2.2017 12:04
Nejsem si tím vůbec jist, ale můj otec mi vyprávěl...
TOPlist