Pokud prodáváte telefon, nebo ho chcete předat dál, patrně budete chtít smazat v něm uložená data, jako jsou kontakty, SMSky, e-maily, aplikace a další. Jak tedy vrátit telefon do továrního nastavení?

  1. Tradičně začneme přes klávesu [Menu] a položku Nastavení.
    Stiskněte tlačítko Menu a přejdete do Nastavení
    Stiskněte tlačítko Menu a přejdete do Nastavení
  2. V nabídce vyhledejte položku Ochrana osobních údajů.
    Přejděte do sekce Ochrana osobních údajů
    Přejděte do sekce Ochrana osobních údajů
  3. Pokračujte na Obnovení továrních dat.
    Pokračujte na volbu Obnovení továrních dat
    Pokračujte na volbu Obnovení továrních dat
  4. Po odsouhlasení dojde k restartu telefonu a zařízení bude uvedeno do stavu, v jakém jste ho koupili.
    Definitivně poslední krok, kterým dojde k restartu zařízení a jeho obnově do továrního nastavení
    Definitivně poslední krok, kterým dojde k restartu zařízení a jeho obnově do továrního nastavení

Co se smaže?

  • všechna data z telefonu,
  • propojení s účtem Google a vše, co s ním souvisí (adresář, kalendář, e-maily, …),
  • veškerá nastavení,
  • všechny nainstalované aplikace (zůstanou jen ty, co už v telefonu byly z výroby).

Co se nesmaže?

  • operační systém (ten bude jen uveden do výchozího stavu),
  • obsah paměťové karty (pozor na to, protože na kartu se ukládají data některých aplikací, pořízené fotografie, videa, zvuky atp.).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *