Jelikož jsme Rozárkou velcí gurmáni a straně rádi spolu vaříme, tak jsem se rozhodl, že Vám sepíšeme naše oblíbené recepty. :o) Karel i Visnery mě znají, takže už jistě tuší jaké recepty to budou. Říkají mi kari maniak, který je schopen kari sypat i do buchet a dochucovat si jím prý i čaj. Takže se můžete těšit na recepty tradiční i neobvyklé, které vždy nějak vylepšuji kari kořením. Doufám tedy, že Vám bude chutnat a některé recepty vyzkoušíte.

Jako první recept Vám představit nejklasičtější jídlo, které se s kari kořením vaří.

Ingredience:
1 kuře, máslo, pepř, sůl, chilli, 2 velké cibule, 300g rajčat, několik stroužků česneku, 1-2 lžíce mouky, troška Worcestrové omáčky, spousta kari

Počet porcí: 4

Postup:
Kuře očistíme a naporcujeme. Pak jej dobře osolíme a opepříme, vezmeme velkou pánev nejlépe takovou, která má i poklici a z obou stran dorůžova na másle osmažíme. Po té kuře vyjmeme a vsypeme na drobno nakrájenou cibuli. My s Rozárkou cibuli milujeme, takže s ní vůbec nešetříme a kolikrát hodně překračujeme množství v receptu uváděné. :o) Když je cibulka tak akorát, tak přidáme na kolečka nakrájené rajčata, které je možné zbavit slupky. Tohle ale neděláme protože nám slupky nevadí. Podlijeme horkou vodou a nasypeme kari. V mých receptech je zvykem dávat alespoň jedno běžné balení, vaříme-li pro dva. Nicméně množství nechám na Vás, čtenářích. Krátce povaříme a dochutíme utřeným česnekem. Po té vložíme předsmažené kuřete a pod pokličkou dusíme půl hodiny. Měkké maso potom opět vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme zátřepkou z mouky a vody a dobře povaříme, aby nebyla mouka cítit. Potom stačí již jen podle chuti dosolit a případně kápnout trochu Worcestrové omáčky a chilli. V tuto chvíli je možné omáčku i propasírovat abychom se zbavili cibule a rajčatových slupek (pokud jsme rajčata neloupali), aby byla omáčka skutečně jemná. Ale není to potřeba, zvláště pokud máte rádi omáčky hutné a plné ingrediencí, jako my. Na závěr kuřecí maso do omáčky ještě ponoříme, než se nám dovaří rýže.

Servírujeme s rýží, kuřecí kousek mohutně politý omáčkou a dozdobit můžeme pažitkou. Na závěr doporučuji spláchnout alespoň jedním pivem. Kari a chilli bude chtít své. :o)

Přejeme dobrou chuť.

Categories: Recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *